Κουνουπίδι με σάλτσα από αβοκάντο και ταχίνι

 Ανατρεπτική γεύση!

ΥΛΙΚΑ

  • 950 γρ. κουνουπίδι ( 1 μέτριο κουνουπίδι), σε μπουκετάκια
  • 1500 γρ. νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 120 γρ. ταχίνι
  • 650 γρ. αβοκάντο (2 ώριμα), σεκομμάτια
  • 10 γρ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

πιατέλα σερβιρίσματο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε 950 γρ. κουνουπίδι στους δυο δίσκους του Varoma. Βάλτε στον κάδο 1250 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψετε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, αφήστε στην άκρη και αδειάστε το νερό από τον κάδο.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, 100 γρ. χυμό λεμόνι, 1 κουταλάκι αλάτι και κόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 3

Προσθέστε 120 γρ. ταχίνι, 650 γρ. αβοκάντο, τα υπόλοιπα 250 γρ. νερό και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Ρυθμίστε 5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με 10 γρ. μαϊντανό και 50 γρ. καβουρδισμένα πινόλια. Σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι