powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Κουνουπίδι με σάλτσα από αβοκάντο και ταχίνι

 Ανατρεπτική γεύση!

ΥΛΙΚΑ

  • 950 γρ. κουνουπίδι ( 1 μέτριο κουνουπίδι), σε μπουκετάκια
  • 1500 γρ. νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 120 γρ. ταχίνι
  • 650 γρ. αβοκάντο (2 ώριμα), σεκομμάτια
  • 10 γρ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

πιατέλα σερβιρίσματο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε 950 γρ. κουνουπίδι στους δυο δίσκους του Varoma. Βάλτε στον κάδο 1250 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψετε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, αφήστε στην άκρη και αδειάστε το νερό από τον κάδο.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, 100 γρ. χυμό λεμόνι, 1 κουταλάκι αλάτι και κόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 3

Προσθέστε 120 γρ. ταχίνι, 650 γρ. αβοκάντο, τα υπόλοιπα 250 γρ. νερό και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Ρυθμίστε 5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με 10 γρ. μαϊντανό και 50 γρ. καβουρδισμένα πινόλια. Σερβίρετε αμέσως.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;