Κουνουπίδι με σάλτσα από αβοκάντο και ταχίνι
06:48 - 11 Ιανουαρίου 2022
Ανατρεπτική γεύση!
ΥΛΙΚΑ
- 950 γρ. κουνουπίδι ( 1 μέτριο κουνουπίδι), σε μπουκετάκια
- 1500 γρ. νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 120 γρ. ταχίνι
- 650 γρ. αβοκάντο (2 ώριμα), σεκομμάτια
- 10 γρ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
πιατέλα σερβιρίσματο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Τοποθετήστε 950 γρ. κουνουπίδι στους δυο δίσκους του Varoma. Βάλτε στον κάδο 1250 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψετε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, αφήστε στην άκρη και αδειάστε το νερό από τον κάδο.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, 100 γρ. χυμό λεμόνι, 1 κουταλάκι αλάτι και κόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
Βήμα 3
Προσθέστε 120 γρ. ταχίνι, 650 γρ. αβοκάντο, τα υπόλοιπα 250 γρ. νερό και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Ρυθμίστε 5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 4.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με 10 γρ. μαϊντανό και 50 γρ. καβουρδισμένα πινόλια. Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές