Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη στο Βασιλικό-Μαύροι καπνοί πάνω από την περιοχή (vid&pics)

Μεγάλη πυρκαγιά στο Βασιλικό, σε αποθήκη με εναλλακτικά καύσιμα, έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ από τη μεγάλη πυρκαγιά, κινδύνευσαν παρακείμενα υποστατικά. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Αντρέα Κεττή, «η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 9 και 40 στο τσιμεντοποιίο Βασιλικού και αμέσως ανταποκρίθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ και Επαρχία Λεμεσού». 

Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη και δεν κινδυνεύουν πλέον παρακείμενα υποστατικά, ενώ θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι πυκνοί μαύροι καπνοί μέχρι την πλήρη κατάσβεση της. 

Τα αίτια θα διερευνηθούν από την Αστυνομία. 

 Η ανακοίνωση της εταιρείας 

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της η εταιρεία Τσιμεντοποιία Βασιλικού αναφέρει πως «η φωτιά έγινε αντιληπτή από την πρώτη στιγμή και τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή όλα τα συστήματα ασφάλειας και υγείας, και διαχείρισης κρίσης της Εταιρείας και σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο εντός μίας ώρας και κατασβέστηκε».

Όπως αναφέρει, «το προσωπικό εργάζεται υπό ασφαλείς συνθήκες και η λειτουργία της Τσιμεντοποιίας συνεχίζεται απρόσκοπτα. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση και τις συντονισμένες προσπάθειές τους για την κατάσβεση της φωτιάς».

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Προσπάθησαν να ξεχελάσουν 62χρονο που προσπαθούσε να πωλήσει την φωτογραφική του μηχανή
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)
Μείωση 86% των παράτυπων αφίξεων στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια-Στα χαμηλά και οι αιτήσεις ασύλου