Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη στο Βασιλικό-Μαύροι καπνοί πάνω από την περιοχή (vid&pics)

Μεγάλη πυρκαγιά στο Βασιλικό, σε αποθήκη με εναλλακτικά καύσιμα, έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ από τη μεγάλη πυρκαγιά, κινδύνευσαν παρακείμενα υποστατικά. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Αντρέα Κεττή, «η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 9 και 40 στο τσιμεντοποιίο Βασιλικού και αμέσως ανταποκρίθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ και Επαρχία Λεμεσού». 

Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη και δεν κινδυνεύουν πλέον παρακείμενα υποστατικά, ενώ θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι πυκνοί μαύροι καπνοί μέχρι την πλήρη κατάσβεση της. 

Τα αίτια θα διερευνηθούν από την Αστυνομία. 

 Η ανακοίνωση της εταιρείας 

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της η εταιρεία Τσιμεντοποιία Βασιλικού αναφέρει πως «η φωτιά έγινε αντιληπτή από την πρώτη στιγμή και τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή όλα τα συστήματα ασφάλειας και υγείας, και διαχείρισης κρίσης της Εταιρείας και σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο εντός μίας ώρας και κατασβέστηκε».

Όπως αναφέρει, «το προσωπικό εργάζεται υπό ασφαλείς συνθήκες και η λειτουργία της Τσιμεντοποιίας συνεχίζεται απρόσκοπτα. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση και τις συντονισμένες προσπάθειές τους για την κατάσβεση της φωτιάς».

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

LIVE: Απειλεί ξανά τον Χαμενεΐ ο Νετανιάχου-Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αποφασίζει ο Τραμπ
Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Μύλος με τα Buggies στη Βουλή-Κινούνται χωρίς ΜΟΤ και άδεια κυκλοφορίας γιατί θεωρούνται τρακτέρ
Λερναία Ύδρα οι υποθέσεις με φόντο την Εκκλησία-Από τους Αββακούμ στον Τυχικό και από τον Σερκελίδη στον Ησαΐα
Θέλουν να ρίξουν φως σε εισόδους και εξόδους των αυτοκινητοδρόμων-Αντίδραση βουλευτών για την απουσία Αστυνομίας
Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
Ακυβέρνητο σκάφος με τέσσερις επιβαίνοντες προσέκρουσε σε βράχια-Στήθηκε επιχείρηση από το ΚΣΕΔ
Παριστάνουν τους λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών και κλέβουν λεφτά από πολίτες
Κλειστό τμήμα της λεωφόρου Στροβόλου στην κατεύθυνση προς Λακατάμια
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις