Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή με παξιμάδια.
Παξιμάδια
- 3 κόκκους μαστίχα
 - 80 γρ. ζάχαρη
 - 300 γρ. νερό
 - 2 κ.γλ. ξηρή μαγιά
 - 70 γρ. φυτικό βούτυρο
 - 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
 - 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο
 - 350 γρ. αλεύρι φαρίνα
 - 200 γρ. αλεύρι χωριάτικο
 - 40 γρ. σουσάμι, μουσκεμένο
 - 1 κ.γλ. σπόρους γλυκάνισσου,
 - μουσκεμένους
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί φούρνου
 - μπολ
 - αντικολλητικό χαρτί
 - πετσέτα κουζίνας
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παξιμάδια
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 3 κόκκους μαστίχα, 80 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 300 γρ. νερό, 2 κουταλάκια μαγιά, 70 γρ. φυτικό βούτυρο, 1 πρέζα κανέλα, 1 πρέζα γαρίφαλλο και θερμάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 3
Προσθέστε 350 γρ. αλεύρι φαρίνα, 200 γρ. χωριάτικο αλεύρι και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Ζυμώστε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 5
Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 6
Μοιράστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, πλάστε σε μπαστούνια 30 x 3 εκ. και τοποθετήστε στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει. Πασπαλίστε με 40 γρ. μουσκεμένο σουσάμι και 1 κουταλάκι μουσκεμένους σπόρους γλυκάνισσο. Χαράξτε κάθε ρολό ανά 2 εκ., καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου.
Βήμα 7
Βάλτε τα ταψιά στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) και ψήστε για 25 λεπτά. Κόψτε τα σε κομμάτια στα σημεία που έχετε χαράξει, κατεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120°C και ψήστε για ακόμα 40-50 λεπτά, μέχρι να καπηρώσουν.
Βήμα 8
Βάλτε σε σχάρα να κρυώσουν καλά και διατηρήστε σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο μέχρι να χρειαστούν
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές











