Muffin με λουκάνικο

Ένα διαφορετικό σνακ για τα πάρτι ή όταν έχετε καλεσμένους.

ΥΛΙΚΑ

  • λίγο βούτυρο για βουτύρωμα
  • 500 γρ. νερό
  • 16 μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 240 γρ. γάλα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ηλιανθέλαιο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • λίγο σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικό)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

φόρμα για muffin

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε μια φόρμα  για μάφιν και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, μεταφέρετε τα 16 μικρά λουκάνικα στο Varoma και μαγειρέψετε στον ατμό 15 λεπτά/ Varoma/ταχύτητα 1. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν και αδειάστε το νερό από τον κάδο.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. αλεύρι, 50 γρ. ζάχαρη, 1 αυγό, 240 γρ. γάλα, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ, 1 κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι κανέλα, 1 /2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές ηλιανθέλαιο, 2 κουταλιές μέλι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για muffin που έχετε ετοιμάσει(μέχρι τα 3/4 της κυψέλης). Τοποθετήστε οριζόντια ένα λουκάνικο στο κέντρο κάθε κυψέλης και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 175°C για 20 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι