Muffin με λουκάνικο
06:43 - 07 Σεπτεμβρίου 2021
Ένα διαφορετικό σνακ για τα πάρτι ή όταν έχετε καλεσμένους.
ΥΛΙΚΑ
- λίγο βούτυρο για βουτύρωμα
- 500 γρ. νερό
- 16 μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 250 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 240 γρ. γάλα
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. ηλιανθέλαιο
- 2 κ.σ. μέλι
- λίγο σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικό)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
φόρμα για muffin
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για μάφιν και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, μεταφέρετε τα 16 μικρά λουκάνικα στο Varoma και μαγειρέψετε στον ατμό 15 λεπτά/ Varoma/ταχύτητα 1. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν και αδειάστε το νερό από τον κάδο.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. αλεύρι, 50 γρ. ζάχαρη, 1 αυγό, 240 γρ. γάλα, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ, 1 κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι κανέλα, 1 /2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές ηλιανθέλαιο, 2 κουταλιές μέλι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για muffin που έχετε ετοιμάσει(μέχρι τα 3/4 της κυψέλης). Τοποθετήστε οριζόντια ένα λουκάνικο στο κέντρο κάθε κυψέλης και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 175°C για 20 λεπτά.
Βήμα 5
Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές