Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν στην επίθεση του ΙΚ στην Καμπούλ

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε χθες Πέμπτη, συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται τραυματίες αμερικανοί στρατιωτικοί, τρεις ημέρες μετά την οριστική αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του από το Αφγανιστάν.

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία επισκέφθηκαν τραυματισμένους στρατιώτες στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος, αποφεύγοντας να διευκρινίσει εάν ο κ. Μπάιντεν είδε στρατιώτες οι οποίοι τραυματίστηκαν στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Χορασάν (ΙΚΧ) στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την 26η Αυγούστου.

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο αυτό, που δεν απέχει πολύ από την Ουάσινγκτον, έχουν εισαχθεί πάνω από δέκα αμερικανοί στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με ΜΜΕ εξειδικευμένα στην κάλυψη στρατιωτικών ζητημάτων.

Την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε στο ταρμάκ της αεροπορικής βάσης Ντόβερ (Ντέλαγουερ) τα πτώματα των 13 αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση του ΙΚΧ, που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε από βομβιστή-καμικάζι.

Συνολικά η τρομοκρατική ενέργεια αυτή στοίχισε τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους, κυρίως Αφγανούς που προσπαθούσαν να μπουν στο αεροδρόμιο, με την ελπίδα πως θα επιβιβάζονταν σε κάποια πτήση για να φύγουν από τη χώρα και να σωθούν από το καθεστώς των Ταλιμπάν, που ανακατέλαβαν την εξουσία τη 15η Αυγούστου, εν μέσω της χαοτικής αποχώρησης των ξένων δυνάμεων.

Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν από το 2011.

Δειτε Επισης

Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα
ΗΠΑ και Κίνα θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για το εμπόριο στη Γενεύη το Σαββατοκύριακο
Στα πρόθυρα πολέμου Ινδία και Πακιστάν-Τους 33 έφτασαν οι νεκροί άμαχοι στις εχθροπραξίες για το Κασμίρ
Πατέρας σκότωσε την 18χρονη κόρη του επειδή αποκάλυψε στη σύζυγό του ότι την απατά
Αρχίζει το κονκλάβιο για την ανάδειξη του νέου Πάπα
Αναστολή λειτουργίας αερολιμένα Υεμένης επ’ αόριστον μετά την επιδρομή Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 11 άμαχοι νεκροί στις εχθροπραξίες μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν-Ανταλλαγές πυρών στο Κασμίρ
Πυραυλικές επιθέσεις στο Κασμίρ από την Ινδία-Το Πακιστάν απειλεί με απάντηση
Αποκάλυψη Reuters: Με προφορική εντολή του Χέγκσεθ είχαν παγώσει οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD