Ποιο είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων που παραμένει αμετανόητο στις ΗΠΑ

Αντιεμβολιαστές, αλλά και πολίτες που αρνούνται προς το παρόν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό υπάρχουν σε όλες τις χώρες, με τις ΗΠΑ τώρα να εξετάζουν τον κίνδυνο που μπορούν να προκαλέσουν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Στις ΗΠΑ, δεν έχουν φτάσει ακόμα το επιθυμητό επίπεδο ανοσίας, ενώ ένα ποσοστό παραμένει ανένδοτο στις απόψεις του. Από το περίπου 30% των Αμερικανών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, το 1/3 πείστηκε και έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ένα άλλο μέρος περιμένει να δει τα αποτελέσματα του εμβολιασμού στους υπόλοιπους, για να αποφασίσει αν θα κάνει το εμβόλιο. Η τρίτη ομάδα ανεμβολίαστων, ένα 32%, επιμένει να αρνείται να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με έρευνα, ωστόσο, σε 32.000 ασθενείς τα εμβόλια δείχνουν σημαντικά αποτελέσματα, καθώς οι ανεμβολίαστοι έχουν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να μπουν στο νοσοκομείο και έντεκα φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν.

Δειτε Επισης

Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»
Οι ΗΠΑ ενδεχομένως ζητήσουν τη χρήση Bρετανικής Bάσης στην Κύπρο
Τι είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι Sejjil που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ-Μπορούν να διασχίσουν 10.000 χιλιόμετρα σε λίγα λεπτά
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να υπάρξει ακόμη και τώρα συμφωνία με Ιράν-«Δεν έχω λάβει απόφαση αν θα εμπλακώ»
CNN: Ένα αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν θα μπορούσε να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στη Μέση Ανατολή
Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τραμπ για την υποστήριξη-Σίγουροι ισραηλινοί αξιωματούχοι για εμπλοκή των ΗΠΑ
Κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ζητά ο Γκουτέρες-«Αποφύγετε διεθνοποίηση της σύγκρουσης»
Επέκταση χρηματοδότησης Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Τραμπ σε Πούτιν-«Κάνε μου μια χάρη, ασχολήσου πρώτα με τη Ρωσία, μπορείς να ανησυχήσεις αργότερα για τη Μ. Ανατολή»