«Η Αστυνομία βρήκε στοιχεία για την βόμβα στο σπίτι μου αλλά δεν προχώρησε...»

Στα άκρα φαίνεται πως είναι πρόθυμος να οδηγήσει την κόντρα με τον Γενικό Ελεγκτή ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, ο οποίος παρέθεσε το πρωί δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία απάντησε στα όσα του καταλογίζει η έκθεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, που τον δείχνει να παρεμβαίνει σε παραλίες και ανεγέρσεις κτιρίων, με τον Θεόδωρο Πυρίλλη να διαμηνύει πως την Δευτέρα θα αποκαλύψει ενέργειες του Ελεγκτή που στόχο έχουν να πληγεί ο ίδιος και η οικογένεια του Δημάρχου. 

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης μίλησε για σκοπιμότητες πίσω από την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που αφορά το 2014-2015, με φόντο την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις προεδρικές εκλογές του 2023, ενώ κατήγγειλε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη πως απέκρυψε στοιχεία και γεγονότα. 

«Γιατί δεν κάνει έκθεση για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης; Δεν έπρεπε να τους πει ότι αυτή είναι μεταρρύθμιση κομματικών συμφερόντων και καρεκλών; Αυτό έπρεπε να κάνει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Μήπως θέλει να εξυπηρετήσει κάποιον ο Οδυσσέας που τον έβαλαν εκεί; Μήπως έχει βλέψεις για τις Προεδρικές; Η ομάδα του γράφει fake news για μένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναμίχθηκε στα πολιτικά o Οδυσσέας. Έν φοούμαι τίποτε. Είμαι καθαρός σαν το σιόνι. Εν είμαστε παλαβοί, ούτε ο κόσμος. Ο Γενικός Ελεγκτής στοχοποιεί κάποιους για να ανοίξει το δρόμο σε κάποιους άλλους».

Ο Δήμαρχος μίλησε για πόλεμο που δέχεται, ενώ φανερά ταραγμένος, αναφέρθηκε και στην βομβιστική επίθεση που δέχθηκε το 2018. 

«Στις 5/9/2018 το σπίτι μου δέχθηκε βομβιστική επίθεση. Εάν ο γιος μου πήγαινε 10 λεπτά μετά, εν θα ζούσε. Βρήκε στοιχεία η Αστυνομία όμως δεν προχώρησε. Είναι η μοναδική επίθεση εναντίον πολιτικού που δεν εξιχνιάστηκε. Δεν θα με λυγίσει», είπε ο κ. Πυρίλλης, τονίζοντας πως η έπληξε πολλά συμφέροντα και επηρεαζόμενοι απευθύνονται με καταγγελίες στον Γενικό Ελεγκτή. 

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης διέψευσε τα όσα καταγράφονται στην έκθεση του Ελεγκτή, αναφέροντας πως «στην έκθεση είναι καταφανής η προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραποίησης. Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Για αυτό τον κάλεσα σε debate. Ειδικά ο συγκεκριμένος γράφει ότι θέλει. Δεν τον φοβόμαστε επειδή δεν μπορεί να βρει τίποτα. Γι αυτό τον καλώ να ελέγξει εμένα και τη γυναίκα μου για αθέμιτο πλουτισμό και να δημοσιοποίηση την έρευνά του». 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να απαντήσει εάν διερευνά κάτι εναντίον του και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως είναι έτοιμος να αποσύρει εάν γίνει επανέλεγχος και αποδειχθεί πως έγιναν λάθη από από τον ίδιο. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό θα γίνει, «εάν το επιτρέψει ο εγωισμό του Ελεγκτή». 

Τέλος, ο κ. Πυρίλλης, ανέφερε «όλα έγιναν "τυχαία"... Καθαρός ουρανός εν φοάται καμιά αστραπή. Και πάνω στην εντιμότητα του Πυρίλλη, όποιος αγγίξει κόφκουνται τα σιέρκα του. Και εάν δεν αποδείξουν αυτά που λεν, θα τους κόψω τα σιέρκα τους». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χείμαρρος ο Πυρίλλης, πυροβολεί από το ένα μέτρο τον Οδυσσέα-«Έν φοούμαι τίποτε»

Δειτε Επισης

Στις 9 Σεπτεμβρίου η υποβολή ενδιαφέροντος για τις βουλευτικές στο ΔΗΣΥ-Συζητήθηκε προγραμματισμός και στρατηγική
Χρειάζεται χρόνος για αξιοποίηση του κοιτάσματος «Πήγασος»-Αναμένεται επιβεβαιωτική γεώτρηση
Χαμηλές προσδοκίες Στεφάνου για την συνάντηση στη Νέα Υόρκη-«Να προσέλθουμε με καλή θέληση»
Επίθεση σε Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ από ΑΚΕΛ για το πόρισμα ΤΑΚΑΤΑ-«Σεβαστό το πόρισμα» απαντά η Πινδάρου
Διαβήματα Προέδρου για την δίωξη Σενέρ Λεβέντ-Καλεί τους θεσμούς της ΕΕ να σταματήσουν την Τουρκία
Απογοήτευση ΥΠΕΞ για τις ίσες αποστάσεις ΗΕ στις εκθέσεις-Καλωσορίζει τη δέσμευση ΓΓ για επανέναρξη των συνομιλιών
«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον Πρόεδρο το ΑΚΕΛ Λάρνακας
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών