Τάρτα με σύκα
06:45 - 24 Σεπτεμβρίου 2021
Τάρτα με σύκα. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή
ΥΛΙΚΑ
- 80 γρ. βούτυρο, και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 80 γρ. αμύγδαλα
- 120 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 80 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
- 1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουτερ
- 6 σύκα, μεγάλα κομμένα στην μέση
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- στρογγυλή φόρμα για τάρτες 26εκ. μπολ
- μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για τάρτες 26εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, 80 γρ. αμύγδαλα και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. ζάχαρη, 4 αυγά, 80 γρ. βούτυρο και χτυπήστε 3 λεπτά/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Προσθέστε 80 γρ. φρυγανιά, τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς που αφήσατε στην άκρη, 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουερ και αναμείξτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 5
Απλώστε το μείγμα στον πάτο την φόρμας, τοποθετήστε από πάνω τα σύκα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 175°C για 30 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές