Τάρτα με σύκα

Τάρτα με σύκα. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή 

ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ. βούτυρο, και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 80 γρ. αμύγδαλα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 80 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
  • 1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουτερ
  • 6 σύκα, μεγάλα κομμένα στην μέση

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλή φόρμα για τάρτες 26εκ. μπολ
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για τάρτες 26εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, 80 γρ. αμύγδαλα και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. ζάχαρη, 4 αυγά, 80 γρ. βούτυρο και χτυπήστε 3 λεπτά/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε 80 γρ. φρυγανιά, τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς που αφήσατε στην άκρη, 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουερ και αναμείξτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Απλώστε το μείγμα στον πάτο την φόρμας, τοποθετήστε από πάνω τα σύκα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 175°C για 30 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι