«Απαράδεκτες οι απειλές και οι ύβρεις εναντίον ιατρών από αρνητές των εμβολίων»

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει και θεωρεί ως απαράδεκτες τις συνεχιζόμενες απειλές και λεκτικές επιθέσεις κατά ιατρών από άτομα τα οποία αντιτίθενται στους εμβολιασμούς για την νόσο COVID – 19.

«Καταδικάζουμε έντονα τέτοιες συμπεριφορές, δέκτες των οποίων έγιναν αρκετά μέλη μας», αναφέρει ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας «αμέριστη συμπαράσταση» στον Πρόεδρο της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και Γραμματέα του ΠΙΣ Δρ Μιχάλης Αναστασιάδη, τον ιατροδικαστή, Δρ Μάριο Ματσάκη, τον Αντιπρόεδρο της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ Χάρη Αρμεύτη, τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ Αβραάμ Ηλία και πολλούς άλλους.

Ο ΠΙΣ δηλώνει βεβαιότητα «ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν, επιδεικνύουν τον ανάλογο σεβασμό που χαρακτηρίζει ένα πολιτισμένο και δημοκρατικό κοινωνικό σύνολο».

Προτρέπει τους πολίτες, που δεν έχουν εμβολιαστεί «να σπεύσουν να το πράξουν», ενώ για όλους όσοι προβληματίζονται για τυχόν παρενέργειες, ο ΠΙΣ επαναλαμβάνει «ότι αυτές είναι εξαιρετικά πιο σπάνιες σε σχέση με τις πιθανότητες σοβαρής νόσησης και θανάτου αν κάποιος έρθει σε επαφή με τη νόσο Covid-19».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 3,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Επανεξελέγη Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού ο Ηλίας Δημητρίου
Στην Κύπρο στις 6-9 Ιουνίου το ιστιοφόρο Bel Espoir στο πλαίσιο διαθρησκευτικής πρωτοβουλίας
Το 53% της Ευρώπης και λεκάνης Μεσογείου επλήγη από ξηρασία μέσα Μαΐου
Έως το τέλος του μήνα οι εγγραφές μαθητών σε Β΄ και Γ΄ τάξη Γυμνασίου/Λυκείου/Τεχνικής Σχολής
«Ένας στους δύο στην Κύπρο δεν καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις»-Ζητούν εφαρμογή της οδηγίας
Εξαίρεση καλλιτεχνών στην τ/κ συνοικία Σκάλας από αγοραίο ενοίκιο ζητά η Επιτροπή Προσφύγων
Κλείνουν ιστορικό προσφυγικό σωματείο-Έκκληση για επιείκεια από φίλους και θαμώνες
Σε 5.119 οι υποψήφιοι για πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας το 2025
Ανάκληση εισηγήσεων του ΥΠΑΝ ζητούν Σύνδεσμος ΔΕΠΥ και η «Αγκαλιά Ελπίδας»