Νηστίσιμη τάρτα λεμονιού
06:45 - 22 Σεπτεμβρίου 2021
Μία νόστιμη νηστίσιμη τάρτα λεμονιού από την Ηλιάνα Αραβή.
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΗ
- 135 γρ. νιφάδες βρώμης
- 180 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
- 75 γρ. καρύδια
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1.5 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. σιρόπι σφένδαμου
ΓΕΜΙΣΗ
- ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
- 800 γρ. γαλά καρύδας, κονσέρβα (full λιπαρά)
- 200 γρ. χυμό λεμονιού
- 200 γρ. σιρόπι σφένδαμου
- 2 πρέζες κουρκουμά
- 1.5 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 95 γρ. κορν φλάουαρ
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
- 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- Ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Μικρό πυρίμαχο σκεύος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 135 γρ. νιφάδες βρώμης, 180 γρ. ανάλατα αμύγδαλα, 75 γρ. καρύδια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
Βήμα 2
Προσθέστε στον κάδο 1 κουταλάκι κανέλα, 1.5 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και 100 γρ. σιρόπι σφένδαμου. Αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 3
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βήμα 4
Απλώστε το μείγμα της βάσης σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25εκ. Πατήστε καλά με τα χέρια σας να γίνει ομοιόμορφη η επιφάνεια και ανεβάστε και γύρω γύρω στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Βήμα 5
Ψήστε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 6
Αφού κρυώσει προχωρήστε στην παρασκευή της γέμισης.
ΓΕΜΙΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο τις φλούδες από 1 μέτριο λεμόνι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Κατεβάστε από τα τοιχώματα του κάδου τις φλούδες με τη σπάτουλα. Προσθέστε στον κάδο 800 γρ. γάλα καρύδας, 200 γρ. χυμό λεμονιού, 200 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 2 πρέζες κουρκουμά, 1.5 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, και 95 γρ. κορν φλάουαρ. Ρυθμίστε στην λειτουργία ΔΕΣΙΜΟ ΣΑΛΤΣΑΣ και μαγειρέψτε στους 100 βαθμούς.
Βήμα 3
Μεταφέρετε την κρέμα στην βάση της ταρτιέρας και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο. Συνεχίστε με το γαρνίρισμα.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέστε 150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα, 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 1 πρέζα αλάτι και 1/2 κουταλάκι κανέλα. Αναμείξτε καλά με ένα κουτάλι να πάει παντού το σιρόπι.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Βήμα 4
Αφήστε τα αμύγδαλα να κρυώσουν και στην συνέχεια μετάφέρετε στον κάδο. Θρυμματίστε 3 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 6.
Βήμα 5
Γαρνίρετε την τάρτα και μεταφέρετε στο ψυγείο. Αφήστε την τάρτα να παγώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες πριν κόψετε σε κομμάτια.
Παραλλαγές
Μπορείτε να γαρνίρετε την τάρτα με ξηρους καρπούς, θρυμματισμένο μπισκότο, νηστίσιμη μαρέγκα ή ό,τι άλλο σας αρέσει
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές