Νηστίσιμη τάρτα λεμονιού

Μία νόστιμη νηστίσιμη τάρτα λεμονιού από την Ηλιάνα Αραβή.

 

ΥΛΙΚΑ

ΒΑΣΗ

  • 135 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 180 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
  • 75 γρ. καρύδια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1.5 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σιρόπι σφένδαμου

ΓΕΜΙΣΗ

  • ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
  • 800 γρ. γαλά καρύδας, κονσέρβα (full λιπαρά)
  • 200 γρ. χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 2 πρέζες κουρκουμά
  • 1.5 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 95 γρ. κορν φλάουαρ

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Μικρό πυρίμαχο σκεύος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 135 γρ. νιφάδες βρώμης, 180 γρ. ανάλατα αμύγδαλα, 75 γρ. καρύδια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 2

Προσθέστε στον κάδο 1 κουταλάκι κανέλα, 1.5 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και 100 γρ. σιρόπι σφένδαμου. Αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Βήμα 4

Απλώστε το μείγμα της βάσης σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25εκ. Πατήστε καλά με τα χέρια σας να γίνει ομοιόμορφη η επιφάνεια και ανεβάστε και γύρω γύρω στα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Βήμα 5

Ψήστε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 6

Αφού κρυώσει προχωρήστε στην παρασκευή της γέμισης.

ΓΕΜΙΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο τις φλούδες από 1 μέτριο λεμόνι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Κατεβάστε από τα τοιχώματα του κάδου τις φλούδες με τη σπάτουλα. Προσθέστε στον κάδο 800 γρ. γάλα καρύδας, 200 γρ. χυμό λεμονιού, 200 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 2 πρέζες κουρκουμά, 1.5 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, και 95 γρ. κορν φλάουαρ. Ρυθμίστε στην λειτουργία ΔΕΣΙΜΟ ΣΑΛΤΣΑΣ και μαγειρέψτε στους 100 βαθμούς.

Βήμα 3

Μεταφέρετε την κρέμα στην βάση της ταρτιέρας και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο. Συνεχίστε με το γαρνίρισμα.

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέστε 150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα, 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 1 πρέζα αλάτι και 1/2 κουταλάκι κανέλα. Αναμείξτε καλά με ένα κουτάλι να πάει παντού το σιρόπι.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βήμα 4

Αφήστε τα αμύγδαλα να κρυώσουν και στην συνέχεια μετάφέρετε στον κάδο. Θρυμματίστε 3 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 6.

Βήμα 5

Γαρνίρετε την τάρτα και μεταφέρετε στο ψυγείο. Αφήστε την τάρτα να παγώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες πριν κόψετε σε κομμάτια.

Παραλλαγές

Μπορείτε να γαρνίρετε την τάρτα με ξηρους καρπούς, θρυμματισμένο μπισκότο, νηστίσιμη μαρέγκα ή ό,τι άλλο σας αρέσει

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι