«Δεν μας αντιπροσωπεύει ότι τους υποχρεώνουμε να σέρνονται σαν ζώα να πάρουν φαγητό»

Τη δική τους απάντηση στις επικρίσεις για απάνθρωπη μεταχείριση ασθενών με covid οι επαγγελματίες υγείας στα νοσοκομεία, δίνουν οι επαγγελματίες υγείας.

Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες συγγενών ασθενών που απεβίωσαν οι οποίες αναφέρουν ότι επαγγελματίες υγείας συμπεριφέρονταν απάνθρωπα στους οικείους τους, αφήνοντάς τους το φαγητό στην πόρτα.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, έκανε λόγω για καθημερινές αναφορές που ισοπεδώνουν τα πάντα και τους πάντες και παρέθεσε το μήνυμα των επαγγελματιών υγείας.

Όπως αναφέρεου, «δεν είμαστε οι τέλειοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δώσαμε μεγάλες μάχες και σώσαμε πολλές ζωές. Παρόλους τους κινδύνους που αντιμετωπίσαμε , παραμερίσαμε κάθε φόβο και με επαγγελματισμό αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς μας ανθρώπινα, σεβόμενοι πάντα την αξιοπρέπεια τους. Σε καμία περίπτωση δεν μας αντιπροσωπεύει ότι τους συμπεριφερόμαστε απάνθρωπα και τους υποχρεώνουμε να σέρνονται σαν ζώα για να πάρουν το φαγητό τους. Οι ασθενείς είναι οι άνθρωποι μας, οι πατεράδες, οι μανάδες και οι παππούδες μας και δεν το ξεχνούμε αυτό. Μετά από τόσες θυσίες, δεν μας αξίζουν τέτοιες αναφορές. Πολλοί από εμάς νοσήσαν στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας και στο εξωτερικό κάποιοι από εμάς έχασαν τη ζωή τους. Ας παλέψουμε μαζί για το καλύτερο και μην μας αποτελειώνετε. Δώστε μας θάρρος γιατί είμαστε κι εμείς άνθρωποι, που αφήσαμε πίσω τις οικογένειες μας για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας».      

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»