Αντιδρά η αντιπολίτευση στα κατεχόμενα στην παραχώρηση «υπηκοότητα» σε αρχιτέκτονα

Με τίτλο «Συνεχίζουν οι αντιδράσεις για το ‘μωρό προεδρικό’», η Ντεταϊ στο πρωτοσέλιδό της, γράφει ότι προκλήθηκε μεγάλη αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την παραχώρηση «υπηκοότητας» στον αρχιτέκτονα του έργου, που ετοιμάστηκε στην Τουρκία, για το «προεδρικό μέγαρο» στα κατεχόμενα, που ονοματίστηκε από το λαό ως το «μωρό προεδρικό».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε γραπτή ανακοίνωση με τίτλο «Το πρόβλημα του λαού δεν είναι το προεδρικό αλλά η βιοπάλη του», το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα επικρίνει την «κυβέρνηση μειοψηφίας» ότι δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του κόσμου. «Το να κάνουν βήματα για ανέγερση προεδρικού, αυτές τις ημέρες, που ο λαός έχει τόσες οικονομικές δυσκολίες, είναι σαν να τον κοροϊδεύουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η παραχώρηση «υπηκοότητας» στον αρχιτέκτονα για την ανέγερση του «προεδρικού» με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», προστίθεται, είναι ασέβεια προς τους Τ/κ αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς. Το ΡΤΚ κάλεσε την «κυβέρνηση» να παραιτηθεί άμεσα.

Ο αρχηγός του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Όζγιγιτ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε ότι αυτή η παραχώρηση «υπηκοότητας» είναι μια μεγάλη ασέβεια προς τον τουρκοκυπριακό «λαό» και κυρίως τους αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς.

«Η επιμονή τους για ένα προεδρικό δεκάδων εκατομμυρίων σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης για την πλειοψηφία της κοινότητας είναι ένδειξη τι νοοτροπία έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μια νοοτροπία, που δεν σέβεται το λαό της, τους θεσμούς της και που βάζει πάνω από όλα, το δικό της πολιτικό μέλλον… Κρίμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες