Αναγκαία η ανάδειξη του λιμανιού της Λεμεσού αναφέρουν οι εμπλεκόμενοι φορείς

Την κοινή θέση ότι το λιμάνι της Λεμεσού θα πρέπει να αναδειχθεί στο ευρύτερο λιμενικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, εξέφρασαν η Αρχή Λιμένων Κύπρου και οι διαχειριστές του, σε ολοήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του λιμανιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΛΚ, ο Πρόεδρος της Αρχής, Αντώνης Στυλιανού, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Ρύθμισης της Αρχής Λιμένων Μισέλ Κρίστενσεν, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του λιμανιού και να συνομιλήσει με εκπροσώπους των διαχειριστών του.

Οι συναντήσεις, προστίθεται, πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα, όπου τονίστηκε ο νέος ρόλος της Αρχής Λιμένων Κύπρου ως επόπτη και ρυθμιστή των λιμενικών δραστηριοτήτων, αλλά και η βούληση της Αρχής για πλήρη και αγαστή συνεργασία με τους διαχειριστές, προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού Λεμεσού και την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Όλες οι πλευρές τόνισαν την αναγκαιότητα ανάδειξης του λιμανιού στο ευρύτερο λιμενικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ συζητήθηκαν θέματα προς αυτό το σκοπό, αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΑΛΚ με το πέρας των συναντήσεων, «οι προοπτικές για το λιμάνι Λεμεσού αλλά και τα λιμάνια μας γενικότερα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και προς τούτο όλοι μας, από κοινού, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την πλήρη προώθηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων του τόπου μας, αναδεικνύοντας το έργο των διαχειριστών, προβαίνοντας στις απαραίτητες εποπτικές και ρυθμιστικές κινήσεις και συμπεριλαμβάνοντας τους εμπλεκόμενους φορείς στα σχέδια ανάπτυξης».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Επιμένει ο Τατάρ για τις συλλήψεις Τ/κ σφετεριστών-Αναφορά για προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Δεύτερη ποινή φυλάκισης σε 36χρονο για οπλισμό και εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε τάφο στη Λάρνακα
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ
Ολιγόωρη επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο-Συνάντηση με ΠτΔ το Σάββατο
Απαντά το ΥΠΑΝ για την έκθεση της Ελεγκτικής-«Μονομερή παρουσίαση των πορισμάτων»