Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
 - 65 γρ. αλεύρι φαρίνα και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
 - 250 γρ. τυρί ένταμ, σε κομμάτια
 - 150 γρ. τυρί έμενταλ, σε κομμάτια
 - 390 γρ. γάλα
 - 4 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
 - 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
 - 1/2 κ.γλ. αλάτι
 - 1 πρέζα πιπέρι
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- πυρίμαχο σκεύος 30x23 εκ
 - μπολ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώσετε ένα πυρίμαχο σκεύος φούρνου (30 x 23 εκ.) και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. τυρί ένταμ. 150 γρ. τυρί έμενταλ και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 390 γρ. γάλα, 4 κρόκους αυγών, 60 γρ. βούτυρο, 65 γρ. αλεύρι και βράστε 8 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Προσθέστε 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, τα αλεσμένα τυριά και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα βαθουλό μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε τα 4 ασπράδια και αναμείξτε 4 λεπτά/ταχύτητα 3.5, μέχρι να σφίξουν. Μεταφέρετε τη μαρέγκα στο μπολ με το μείγμα τυριών και αναδιπλώσετε μέχρι να ενσωματωθούν το δυο μείγματα.
Βήμα 6
Μεταφέρετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος που έχετε ετοιμάσει και ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180°C ή μέχρι το σουφλέ να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστό.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές











