Παγωτό μπανάνα με χαρουπόσκονη και καραμέλα
06:30 - 19 Σεπτεμβρίου 2021
Παγωτό μπανάνα με χαρουπόσκονη και καραμέλα.
ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς,
- καβουρδισμένους, (καρύδια, αμύγδαλα, cashews)
- 50 γρ. χουρμάδες (φοινίκια), χωρίς κουκούτσια
- 500 γρ. μπανάνες, σε κομμάτια, κατεψυγμένα για τουλάχιστον 24 ώρες
- (4 μπανάνες)
- 20 γρ. χαρουπόσκονη
- 10 γρ. μέλι
- λίγη σάλτσα καραμέλας, για γαρνίρισμα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολάκια για γλυκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 50 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς καβουρδισμένους και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 50 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. μπανάνες κατεψυγμένες σε κομμάτια, 20 γρ. χαρουπόσκονη, 10 γρ. μέλι και πολτοποιήστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
Βήμα 4
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου μετ η σπάτουλα και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6 βοηθώντας με τη σπάτουλα.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το χτυπητήρι πάνω από το παγωτό, προσθέστε το μείγμα χουρμάδων/ξηρών καρπών (εκτός από 1-2 κουταλιές που θα αφήσετε στην άκρη για γαρνίρισμα) και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 6
Σερβίρετε με σάλτσα καραμέλας και γαρνίρετε με τους χουρμάδες και ξηρούς καρπούς που έχετε αφήσει στην άκρη.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές