Επίθεση... φιλίας Ερντογάν στην Αίγυπτο-Ποια «δώρα» θέλει να κάνει στον Αλ Σίσι

Σε μία επίθεση «φιλίας» προς την Αίγυπτο, μία χώρα που έχει στενούς δεσμούς τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Κύπρο φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, η Άγκυρα  θα εκδώσει στο Κάιρο  24 αντιπολιτευόμενους Αιγύπτιους της οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τους οποίους έως τώρα στήριζε ο Ερντογάν.

Ανάμεσα τους φαίνεται ότι βρίσκονται διευθυντές αντιπολιτευόμενων τηλεοπτικών δικτύων αλλά και καταζητούμενοι που θεωρούνται τρομοκράτες από την κυβέρνηση του προέδρου αλ Σίσι. Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, το Κάιρο ως αντάλλαγμα θα εκδώσει στην Άγκυρα άγνωστο αριθμό γκιουλενιστών. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ  είναι πολύ πιθανό η συγκεκριμένη συμφωνία να έκλεισε στις 8 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα κατά τη συνάντηση που είχαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμπντελ Φατάχ αλ Σίσι. Πάντως η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το Κάιρο. Όμως η διαρροή γίνεται μέσω του κρατικού πρακτορείου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του προέδρου αλ Σίσι.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις-Προειδοποιούν με απεργιακά μέτρα
Επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Κύπρου στην Ουκρανία ο Πρόεδρος
Άγριο έγκλημα στον Κάρδαμο Ροδόπης-21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο, εντοπίστηκε την αυλή του
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου, Γιάννη Πρετεντέρη
Πράσινο Ολομέλειας για τα νομοσχέδια για ίδρυση της Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, κατέπεσε σε χαράδρα τριών μέτρων και κατέληξε σε αυλή σπιτιού
Κυπριακό και δημογραφική αλλοίωση έθεσε στον Πρόεδρο αντιπροσωπεία τουρκοκυπρίων
Επίσκεψη υπουργού Ενέργειας στο πλωτό γεωτρύπανο «Valaris DS-9»
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για δημιουργία Ελεγκτικού Συμβουλίου και οικονομική ανεξαρτησία της Ελεγκτικής