Κρέμα νηστίσιμη με γάλα καρύδας

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για κρέμα νηστίσιμη με γάλα καρύδας. Συνταγή της Ελένης Λαζάρου.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. γάλα καρύδας, σε κονσέρβα (2 κουτιά)
  • 800 γρ. νερό
  • 150 γρ. cornflour
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο, αλεσμένο
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κουτιά μπισκότα morning coffee

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πυρίμαχο σκεύος 39εκ.x 23εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στο κάδο το ένα κουτί γάλα καρύδας, 400 γρ. νερό, 75 γρ. cornflour, 120 γρ. ζάχαρη και ρυθμίστε 7 λεπτά/100 βαθμούς/ ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Μόλις τελειώσει ο χρόνος βάλτε 40 γρ. ινδοκάρυδο και ρυθμίστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 39εκ .x 23εκ. βάλτε μια στρώση μπισκότα morning coffee χωρίς να τα βρέξετε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Μόλις τελειώσει ο χρόνος βάλτε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε το κάδο.

Βήμα 5

Βάλτε στο κάδο 150 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια και ρυθμίστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 6

Μόλις τελειώσει ο χρόνος βάλτε το δεύτερο κουτί γάλα καρύδας, 400 γρ. νερό, 75 γρ. cornflour, 80 γρ. ζάχαρη και ρυθμίστε 8 λεπτά/100 βαθμούς/ταχύτητα 4.

Βήμα 7

Βάλτε ακόμα μία στρώση μπισκότα πάνω από τη πρώτη κρέμα και βάλτε από πάνω τη κρέμα σοκολάτας.

Βήμα 8

Βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει και πασπαλίστε με λίγο ινδοκάρυδο. Σερβίρεται παγωμένη.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι