Ερντογάν: Πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

«Πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εννοώντας τους Έλληνες, στη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σαγγάριου, που οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων και στη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Η μάχη του Σαγγάριου ολοκληρώθηκε με την νίκη της 30ης Αυγούστου, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου έφτασε στον τελικό της στόχο με το πέταγμα του εχθρού στην θάλασσα της Σμύρνης. Ο εχθρός καθώς αποσύρονταν από τον Σαγγάριο, κατέστρεφε και έκαιγε κάθε μέρος και οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του κάνοντας αμέτρητες ντροπιαστικές σφαγές και δείχνοντας έτσι το πραγματικό του πρόσωπο» δήλωσε ο Ερντογάν κατηγορώντας τους Έλληνες για… σφαγές στη Μικρά Ασία.

Ο ίδιος προκλητικά συνέδεσε τον Σαγγάριο με το … Ματζικέρτ και την άλωση της Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας πως η «ένδοξη τουρκική ιστορία» απλώνεται από την … Βιέννη έως την Ερυθρά Θάλασσα.

«Η νίκη του Σαγγάριου όπως και του Ματζικέρτ, όπως και αυτές της Προύσας, της Αδριανούπολης, όπως και η άλωση της Κωνσταντινούπολης αποτελούν φύλλα της ένδοξης ιστορίας μας, που αγκαλιάζει από την μια μεριά τις πύλες της Βιέννης και από την άλλην την Ερυθρά Θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δειτε Επισης

Sms και ηχητικά οδήγησαν στην σύλληψη δεσμοφύλακα για βαρυποινίτη-«Κάτι εν να κάνουν πόψε, πες του να προσέχει»
Φάκελος με λευκή σκόνη από Ρωσία και παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ελληνική Βουλή (pics)
Διπλή επίθεση Οικολόγων σε Αγγελίδη και Κυβέρνηση-Ζητούν παραίτηση ή διαδικασία παύσης του
Ολγκίν: Η ΔΔΟ δεν αποτελεί πλέον κοινό σημείο αναφοράς για τις δύο πλευρές μετά το Κραν Μοντανά
Πυρά σε Αγγελίδη και από Παπαδόπουλο-«Όλοι είπαν πως πρέπει να διωχθεί ο ύποπτος, ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Αγγελίδης»
Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Λιβάνου-Η κατάσταση στην περιοχή στο επίκεντρο των επαφών του με τον Ν. Χριστοδουλίδη
Διάττοντες αστέρες τα μικρά μη κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά πρόλαβε να τους βρει λάθη η Ελεγκτική
Υπ. Άμυνας: Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους νέους η δυνατότητα να υπηρετήσουν στην ΕΦ
Απαντά στην κριτική για την στάση της για Αγγελιδη η Κυβέρνηση-Δείχνει ξανά τη Βουλή για θωράκιση εξουσιών
Αισιόδοξη για την πενταμερή η Ολγκίν-«Σημειώθηκε πρόοδος σε ορισμένα από τα έξι σημεία»