Υπό κράτηση μέχρι την έκδοση του στην Ρωσία φυγόδικος για απάτη μαμούθ

Yπό κράτηση θα παραμείνει ο 59χρονος φυγόδικος μέχρι την έναρξη της διαδικασίας έκδοσης του στις ρωσικές αρχές, που έχει οριστεί στις 15.10.21, σύμφωνα με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 59χρονος συνελήφθη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Πάφου μετά την άφιξη του από το Τάλλιν. Οι Ρωσικές αρχές είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψη εναντίον του 59χρονου σχετικά με υπόθεση απάτης.

Ο 59χρονος παρουσιάσθηκε την Παρασκευή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, το οποίο είχε διατάξει να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι σήμερα. 

Τη Δευτέρα αποφάσισε ότι αυτός θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της διαδικασίας έκδοσης του στις ρωσικές αρχές, στις 15 Οκτωβρίου του 2021.

Σύμφωνα με το διεθνές ένταλμα, ο 59χρονος φέρεται να προέβη σε εγγραφή εταιρείας, σε τραπεζικό λογαριασμό της οποίας, παράνομα πέτυχε τη μεταφορά από λογαριασμό άλλης εταιρείας, του χρηματικού ποσού των 57.630.000 ρωσικών ρουβλιών ή 670 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Η απάτη, σύμφωνα πάντα με το διεθνές ένταλμα, διαπράχθηκε μεταξύ Ιανουαρίου 1997 και Ιουνίου 2010, στη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Πυραυλικές επιθέσεις στο Κασμίρ από την Ινδία-Το Πακιστάν απειλεί με απάντηση
Επιμένει ο Τατάρ για τις συλλήψεις Τ/κ σφετεριστών-Αναφορά για προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Άνδρας επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό-Διέφυγε από τη σκηνή και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα
Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Δεύτερη ποινή φυλάκισης σε 36χρονο για οπλισμό και εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε τάφο στη Λάρνακα
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ
Ολιγόωρη επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο-Συνάντηση με ΠτΔ το Σάββατο