Λαχανόρυζο
06:30 - 10 Σεπτεμβρίου 2021
Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχανόρυζο.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κραμπί, κομμένο σε μεγάλες λωρίδες
- 650 γρ. νερό
- 280 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
- 70 γρ. πάστα ντομάτας
- 1 κ.γλ. γλυκό κόκκινο πιπέρι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/4 κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
- 65 γρ. χυμό λεμονιού
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- βαθουλή πιατέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 50 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Προσθέστε 500 γρ. κραμπί κομμένο σε μεγάλες λωρίδες και μαγειρέψτε 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.
Βήμα 3
Προσθέστε 650 γρ. νερό, 280 γρ. ρύζι γλασέ, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 70 γρ. πάστα ντομάτας, 1 κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 /4 κουταλάκι κύμινο, τα υπόλοιπα 20 γρ. ελαιόλαδο και μαγειρέψτε 17 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.
Βήμα 4
Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα και αφήστε να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Βήμα 5
Προσθέστε 65 γρ. χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα προτού σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές