Αν το La Casa de Papel ήταν πραγματικότητα και εξελισσόταν στην Κύπρο…
16:17 - 10 Σεπτεμβρίου 2021
Εδώ και περίπου μια εβδομάδα, ο πέμπτος κύκλος της σειράς La Casa de Papel είναι στη διάθεση του κοινού. Πρόκειται για μια ανατρεπτική σειρά, με τεράστια επιτυχία, σε όλο το κόσμο.
Άπαντες, στηρίζουν τους ληστές και τον «εγκέφαλο» καθηγητή, οι οποίοι στην ουσία πολεμούν το σύστημα, το οποίο ήδη τους πολέμησε, τον κάθε ένα ξεχωριστά, με διαφορετικό τρόπο. Άνθρωποι, με διαφορετικό παρελθόν, με κοινούς όμως παρονομαστές, ένωσαν δυνάμεις, με σκοπό να πάρουν από τους έχοντες, δηλαδή το κράτος, το οποίο γύρισε την πλάτη στον πατέρα του καθηγητή, ο οποίος χρειαζόταν την στήριξη του αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να πεθάνει.
Αν εξαιρέσουμε την ληστεία, τα όπλα, τους ομήρους και όλα όσα εμπλουτίζουν την σειρά, κάποια μηνύματα που αποστέλλονται δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, καθώς πολλές φορές βλέπουμε το σύστημα να βοηθά του έχοντες και όχι τους μη έχοντες. Βλέπουμε τον υπόκοσμο της ελίτ να κινείται ανενόχλητος και το έγκλημα του λευκού κολλάρου να μην τιμωρείται, ενώ βλέπουμε την Δικαιοσύνη να εφαρμόζεται αναλόγως της περίπτωσης με διαφορετικό τρόπο. Και κάπως έτσι, η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον των Κυβερνήσεων και αποθεώνει τους «κακούς» που έχουν σαν μότο το, «κλέβουμε από αυτούς που έχουν» και στην ουσία από αυτούς που απέκτησαν από τον κάθε ένα από εμάς…
Και αν η ληστεία ήταν πραγματικότητα και εξελισσόταν στην Κύπρο…
Ας υποθέσουμε πως η ληστεία του καθηγητή, είναι πραγματικότητα και διαπράττεται στην Κύπρο… Και πιο συγκεκριμένα στην Κεντρική Τράπεζα, πίσω από το ΠΑΝΣΥΦΙ του ΑΠΟΕΛ στην Ακρόπολη…
Στο έργο βλέπουμε διμοιρίες της Αστυνομίας να είναι έτοιμες για μάχη, βλέπουμε τον στρατό να επιστρατεύεται, βλέπουμε διαπραγματευτές, κέντρα κρίσεων κτλ, που είναι συντονισμένα, προσπαθώντας να δώσουν τέλος στην ληστεία και την ομηρεία πολιτών, οι οποίοι ωστόσο δεν κινδυνεύουν… Και βλέποντας όλα αυτά, κάνεις εικόνες, με το πώς θα εξελισσόταν αυτή η ληστεία εάν είχε διαπραχθεί στην Κύπρο…
Καταρχάς δεν θα υπήρχε η Τόκιο, ο Βερολίνο, ο Ρίο κτλ… Ας υποθέσουμε όμως πως υπάρχει ο “Ρε μάστρο” (σ.σ el mastro) που τα οργανώνει όλα και βρίσκει τα μέλη της συμμορίας του που θα δράσουν στην Κεντρική Τράπεζα, όπου κρύβεται ο χρυσός…
Και αφού καταρτίζεται το σχέδιο, σε ένα υπόγειο του πεζόδρομου της Λακατάμιας, η Έμπα, ο Κάτω Δρυς, το Στρουμπί, η Κρήτου Τέρρα, η Αργάκα, ο Κάμπος της Τσακίστρας και η Βυζακιά μπουκάρουν στην Κεντρική Τράπεζα με γκανγκστερικό τρόπο…
Αμέσως ηχεί ο συναγερμός και η Αστυνομία τίθεται σε κόκκινο συναγερμό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (σ.σ όπως σε κάθε περίπτωση) σπεύδουν στο μέρος και αποκόπτουν την κυκλοφορία. Στην περιοχή δημιουργείται κομφούζιο και έντρομοι πολίτες εκκενώνουν την περιοχή, αφού άκουσαν πυροβολισμούς.
Ολόκληρη η περιοχή μετατρέπεται σε απόρθητο φρούριο, ενώ στους δρόμους επικρατεί χάος. Οι πουρούδες ασταμάτητες, φωνές με «τάρασε ρε γάρε πρέπει να πιάω τα κοπελούθκια από το σχολείο» και πολίτες στην ταράτσα του οικήματος του ΑΠΟΕΛ να βγάζουν βίντεο και φωτογραφίες για story, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του σκηνικού που επικρατούν.
Ο… (Π)ΙΚΑΡΟΣ σε εφαρμογή
Οι ληστές βρίσκονται ήδη στην Κεντρική Τράπεζα, υλοποιώντας το σχέδιο τους, ενώ η Αστυνομία ανακοινώνει πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο (Π)ΙΚΑΡΟΣ.
Η Αστυνομία στήνει αντίσκηνα απέναντι από την Κεντρική Τράπεζα, ωστόσο καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά, αφού φαίνεται να είχαν φθορές τα σχοινιά, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έρχεται νέος εξοπλισμός από το ΙΚΕΑ, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και οι τιμές του ήταν σχετικά καλές, και το Κέντρο Κρίσεως τίθεται σε λειτουργία.
Λίγη όμως ώρα αργότερα, διαπιστώνεται πως το Κέντρο στήθηκε σε λάθος σημείο και ζητείται από τους υπεύθυνους του οικήματος ΑΠΟΕΛ να μεταφερθεί στο προαύλιο τους, ωστόσο θέτουν όρο να αποσυρθεί η κάρτα φιλάθλου, πράγμα το οποίο αρνήθηκαν οι αρχές και ως εκ τούτου, το Κέντρο Κρίσεως παρέμεινε στο ίδιο σημείο.
Την ίδια ώρα στο σημείο κλήθηκαν ενισχύσεις από αέρος, ωστόσο δεν επιστρατεύονται όλα τα πτητικά μέσα, αφού υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Μουταγιάκκα. Καλούνται ενισχύσεις από το Τμήμα Δασών και τις Βρετανικές Βάσεις, ωστόσο υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στα αεροσκάφη και δεν μπορούν να συμβάλουν. Σε δηλώσεις του ο Μάρκος Τράγκολας φωνάζει πως εδώ και χρόνια ζητήθηκε η αγορά εκσυγχρονισμένων αεροπλάνων, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ σε κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μόρφου, λέει πως όλα αυτά γίνονται συνεπεία των εμβολιασμών.
Οι ληστές της Κεντρικής Τράπεζας, αρχίζουν να καίνε τον χρυσό, ενώ ο Ρε μάστρο έδωσε τελεσίγραφο στην Αστυνομία, πως εάν κάνει κίνηση να εισέλθει στο κτήριο, θα την πληρώσουν αθώοι πολίτες.
Στο μεταξύ έξω από την τράπεζα, πραγματοποιείται πορεία υπέρ των ληστών, η οποία οργανώθηκε μέσω των social media, με την Αστυνομία να προειδοποιεί με καταγγελίες σε περίπτωση που παραβιαστεί ο περί Λοιμοκαθάρσεως νόμος.
Επίσης, έξω από την τράπεζα έσπευσαν παγωτάριδες, καζαντί και ο «Αχτύπητος».
Την ίδια ώρα, ο Γενικός Ελεγκτής, στο άκουσμα ότι υπάρχει χρυσός εντός της Κεντρικής Τράπεζας, σε κατάσταση αμόκ, ανακοινώνει πως αρχίζει έρευνα, ως τις προς τις συνθήκες απόκτησης του χρυσού, ο οποίος, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, δεν ήταν δηλωμένος, ενώ ζητά τους φακέλους από τους αρμόδιους, ώστε να διεξάγει την έρευνα του.
Το όλο ζήτημα, λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, αφού το ΔΗΚΟ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ζητά άμεσα να δοθούν οι φάκελοι στον Γενικό Ελεγκτή για έρευνα, αφήνοντας αιχμές για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ενώ απειλεί την Κυβέρνηση πως εάν δεν παραδώσει τους φακέλους, θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2022 και θα επαναφέρει στο προσκήνιο τον… Μάκη.
Με το δάκτυλο στη σκανδάλη
Στο μεταξύ, η Αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτήριο και ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη, ενώ ο Αίαντας βρίσκεται ετοιμοπόλεμος, μπροστά στην είσοδο του κτηρίου.
Ο επικεφαλής της επιχείρησης, ζητά τα σχέδια του κτηρίου, ώστε να καταρτιστεί σχέδιο δράσης, ωστόσο διαπιστώνεται πως αυτά δεν υπάρχουν στην Πολεοδομία και διατάζεται έρευνα.
Τελικά, στο Κέντρο Κρίσεως, σπεύδει η πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ώστε να δώσει τα φώτα της αναφορικά με τον σχεδιασμό του κτηρίου και το πώς η Αστυνομία μπορεί να πετύχει πρόσβαση.
Πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας, λαμβάνουν οδηγίες για να μπουκάρουν στο κτήριο από μυστική είσοδο, την οποία ενδεχομένως να μην γνωρίζουν οι ληστές και ο Ρε μάστρο.
Οι αστυνομικοί καταφέρνουν να μπουν μέσα και επιτίθενται με την χρήση δακρυγόνων. Ωστόσο, το Στρουμπί και η Έμπα και η Αργάκα, τους έστησαν καρτέρι, αφού παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους από τις κάμερες ασφαλείας και τους αντεπιτίθενται, ενώ καταφέρνουν να τους κρατήσουν ομήρους.
Αποτέλεσμα να ακολουθήσει θύελλα αντιδράσεων και τον Αρχηγό Αστυνομίας να διατάσσει έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί τι πήγε λάθος, ενώ διαβεβαιώνει πως θα αποδοθούν ευθύνες, εκεί και όπου προκύπτουν.
Στο μεταξύ, ο Νίκαρος σε κατάσταση… δαιμονοποίησης, καλεί τον στρατό να συμβάλει και τεθωρακισμένα και μέλη των ειδικών δυνάμεων φτάνουν στο μέρος.
Την ίδια ώρα, ο κόσμος έξω από την Κεντρική Τράπεζα αυξάνεται όλο και περισσότερο, με την Αστυνομία να εκδίδει εξώδικα για την μη χρήση μάσκας, ενώ drone καταγράφει τους διαδηλωτές, ώστε να ταυτοποιηθούν και να καταγγελθούν.
Τραυματίζεται ο Διοικητής
Η παρουσία του στρατού στην σκηνή, έφερε δυσφορία στην Αστυνομία, η οποία θεωρεί πως η επιχείρηση θα πρέπει να είναι υπό την ευθύνη της, ενώ αντίθετη είναι η θέση της Εθνικής Φρουράς. Οι δύο υπηρεσίες διαπληκτίζονται για το ποιος θα έχει την ευθύνη της επιχείρησης, με τον Ρε μάστρο να καταγράφει τη συνομιλία τους και να την δίνει στην δημοσιότητα, γελοιοποιώντας τις Αρχές. Εν τω μεταξύ, διατάζεται νέα έρευνα για το ποιος διέρρευσε την συνομιλία, με την Αστυνομία να αγνοεί πως ο Ρε μάστρο τοποθέτησε κοριούς και καταγράφει όλες τις συνομιλίες.
Ακολουθούν διαπραγματεύσεις από την διαπραγματευτική ομάδα και τρεις ληστές βγαίνουν άοπλοι από το κτήριο, συνοδευόμενοι από ομήρους. Γίνεται συμφωνία ώστε να αφεθούν ελεύθεροι δύο αστυνομικοί όμηροι και δίνεται τελεσίγραφο στους ληστές μια ώρα ώστε να παραδοθούν, σε διαφορετική περίπτωση θα εισβάλει ο στρατός.
Στο άκουσμα της είδησης πως ο στρατός θα εισβάλει στο κτήριο, γονείς σπεύδουν στην Ακρόπολη όπου διαμαρτύρονται κατά της Κυβέρνησης, φωνάζοντας πως θα βάζουν τα μωρά τους σε κίνδυνο. Μάλιστα, κάποιοι γονείς έφεραν τάπερ με φαγητό, ζητώντας να παραδοθούν στα παιδιά τους που βρίσκονται εδώ και ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο.
Την ώρα που οι ληστές με τον Ρε μάστρο ετοιμάζουν σχέδιο αντεπίθεσης και σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση που εισβάλει ο στρατός, όμηροι φορώντας μάσκες βγαίνουν στην ταράτσα για αντιπερισπασμό. Ανάμεσα σε αυτούς και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί λαμβάνουν οδηγίες να είναι σε ετοιμότητα, αλλά να μην πυροβολήσουν, αφού θα κινδυνεύσουν όμηροι.
Θέλοντας ωστόσο να δείξουν την ετοιμότητά τους, ο Αίαντας λαμβάνει οδηγίες να ρίξει νερό. Αποτέλεσμα, να τραυματιστεί ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, με τον Πρόεδρο έξω φρενών να φωνάζει, «θα σας πάρει ο δαίμονας».
Ο Ρε μάστρο επικοινωνεί με την διαπραγματευτική ομάδα, ζητώντας να σπεύσει στο σημείο γιατρός. Ωστόσο, ενημερώνεται πως ο γιατρός που έφερε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας αποχώρησε άρον άρον από την Κύπρο, αφού τελικά είχε άλλη ειδικότητα και δεν υπάρχει άλλος γιατρός. Έξω φρενών ο υπουργός Υγείας επικοινωνεί με τον ομόλογό του στην Ελλάδα και ιδιωτικό αεροσκάφος φέρνει νέο γιατρό στην Κύπρο.
Έτοιμοι για διαφυγή
Οι ληστές κερδίζουν χρόνο, ενώ τοποθετούν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε όλες τις εισόδους του κτιρίου. Μέλη της Αστυνομίας θέλοντας να αιφνιδιάσουν, επιχειρούν να εισβάλουν στο κτήριο μέσω του υπονόμου, όμως εγκλωβίζονται στους σωλήνες και στήνεται επιχείρηση διάσωσής τους από την ΕΜΑΚ.
Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, ενώ βίντεο και φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με χιλιάδες χρήστες να σατιρίζουν τις ενέργειες των Αρχών, οι οποίες ωστόσο, εκδίδουν εντάλματα έρευνας σε οικίες για κατάσχεση τεκμηρίων.
Οι ληστές καταφέρνουν να λιώσουν τον χρυσό και να σκάψουν υπόνομο για να διαφύγουν, ενώ ο Ρε μάστρο ετοιμάζει το ελικόπτερο που θα περάσει πάνω από την Κεντρική Τράπεζα, ρίχνοντας χρήματα στον κόσμο.
Την ίδια ώρα, τεθωρακισμένα έχουν περικυκλώσει την περιοχή, ενώ η Αστυνομία εξακολουθεί να ψάχνει απεγνωσμένα το κρησφύγετο του Ρε μάστρου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Μετά την πάροδο μερικών λεπτών, τo ελικόπτερο περνά πάνω από την Ακρόπολη και τα χρήματα πέφτουν βροχή. Ακολουθούν σκηνές παροξυσμού, με τους πολίτες να μαζεύουν τα χρήματα, ενώ οπαδοί που βρίσκονται στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ άναψαν φωτοβολίδες και φωνάζουν συνθήματα όπως, «δεν θα πάει η Ομόνοια Ευρώπη».
Οι ληστές βγάζουν στην ταράτσα όλους τους ομήρους. Ο στρατός λαμβάνει το πράσινο φως για να εισβάλει στην Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, οι ληστές δραπετεύουν από τον υπόνομο, έχοντας μαζί τους τον χρυσό αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι πάνοπλοι μπουκάρουν στο κτήριο και αρχίζουν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ ρίχνουν χημικά. Χτενίζουν ολόκληρο το κτίριο και διαπιστώνουν πως οι ληστές ξέφυγαν από τον υπόνομο.
Ο κόσμος έξω πανηγυρίζει, ενώ από τα μεγάφωνα του παγωτάρη, ακούγεται το τραγούδι, «κόρη Μηλιά, κόρη Μηλιά», με τους διαδηλωτές να ξεσηκώνονται και να χορεύουν συρτό.
Έρευνες και τηλέφωνο σε ληστή
Οι ληστές μετέβησαν με κυπριακά διαβατήρια στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι φωτογραφίες τους που δόθηκαν στην δημοσιότητα ήταν από τα παιδικά τους χρόνια και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν οι φρουροί να αντιληφθούν πως επρόκειτο για τα ίδια πρόσωπα, με αποτέλεσμα να δείξουν το safepass τους και να διαφύγουν Κύριοι από την Κύπρο.
Έξω φρενών το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Πρόεδρο για διαβατήρια σε εγκληματίες, με τον Νίκο Αναστασιάδη να απαντά πως διαβατήρια δόθηκαν και επί προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ διορίζονται ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές ώστε να ανοίξει ξανά το ζήτημα των πολιτογραφήσεων.
Οι ληστές και ο Ρε μάστρο βρίσκονται ήδη στην Ίμπιζα, ενώ η Αστυνομία σε δηλώσεις της αναφέρει πως, «η υπόθεση διερευνάται και είμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια. Υπάρχει μεγάλος όγκος ανακριτικού έργου και θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα». Σε ότι αφορά το ζήτημα των ευθυνών, η Αστυνομία διαβεβαιώνει πως θα… φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.
Στο μεταξύ ενημερώνεται η Ιnterpol, ωστόσο κατά λάθος ο αστυνομικός επικοινωνεί με ένα εκ των ληστών και συγκεκριμένα με την Έμπα, αντί με την Interpol Ίμπιζας και έτσι οι ληστές διαφεύγουν στις Μπαχάμες.
Έρευνα από Πασχαλίδη
Η υπόθεση έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τα κόμματα ζητούν την παραίτηση του Ιωνά Νικολάου, ξεχνώντας πως ήδη άλλαξαν τρεις υπουργοί, ενώ σε ανάρτησή της η Έμιλυ Γιολίτη έγραψε «Jesus», αφήνοντας αιχμές.
Ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε έρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή, με τον πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Πασχαλίδη να δηλώνει πως κατάντησε η… συτζιά του μαύρου.
Τελικά, ουδείς παραιτήθηκε, με την υπουργό Δικαιοσύνης να δηλώσει πως θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή.
Στο μεταξύ, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως καταγγέλθηκαν 134 πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από την Κεντρική Τράπεζα, καθώς παραβίασαν τον περί Λοιμοκαθάρσεως νόμο, ενώ σε δηλώσεις του ο επιδημιολόγος Πέτρος Καραγιάννης, προαναγγέλλει αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης πολιτών.
Από την άλλη, ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής δηλώνει πως θα διοριστούν ποινικοί ανακριτές και η έρευνα θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες.
Πυρά από Τατάρ
Την ίδια ώρα, ο κατοχικός ηγέτης εξαπολύει πυρά κατά του Προέδρου Αναστασιάδη, αναφέροντας πως εγκληματίες έχουν διαβατήρια, «ωστόσο γίνεται ανάκληση μόνο των δικών μας», ενώ παράλληλα διαμαρτύρεται πως ο τουρκοκυπριακός λαός θα έπρεπε να γνωρίζει για τον χρυσό, αφού έχει δικαίωμα σε αυτόν.
Οι αντιδράσεις συνεχίζονται, ενώ έξι μήνες μετά η Ανεξάρτητη Αρχή ζητά παράταση στις έρευνες.
Ένα χρόνο μετά διαπιστώνονται ποινικές ευθύνες σε αστυνομικούς που πιάστηκαν όμηροι, μέλη της Πολεοδομίας που έχασαν τα σχέδια, στην καθαρίστρια του κτηρίου που άφησε την πόρτα ανοικτή, καθώς και στον πιλότου του αεροσκάφους που δεν αναγνώρισε τους ληστές.
Έξι μήνες μετά και ενώ διατάχθηκαν ποινικές διώξεις, αλλάζει ο Γενικός Εισαγγελέας όπου αποφασίζει πως δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα.
Σύλληψη και απόδραση
Και ενώ τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και η υπόθεση παρέμεινε στο συρτάρι, τρία χρόνια μετά σκάει η είδηση της σύλληψης της Αργάκας, η οποία φαίνεται να επιχείρησε να περάσει από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στις ελεύθερες περιοχές.
Η 32χρονη συλλαμβάνεται και την επόμενη μέρα οδηγείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης της. Η Αστυνομία μιλά για τεράστια επιτυχία και συγχαίρει την παρατηρητικότητα των μελών της στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.
Η Αργάκα περνά από εξαντλητική ανάκριση, ενώ κρατείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά κρατητήρια.
Μια εβδομάδα μετά, ενώ η νεαρή αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη, καταφέρνει να δραπετεύσει. Όπως προκύπτει, μέλη της Αστυνομίας άφησαν την πόρτα ανοιχτή και ως εκ τούτου η Αργάκα, που δεν έφερε χειροπέδες, εξήλθε από την πόρτα και τράπηκε σε φυγή. Παρά το ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό της, δεν γίνεται κατορθωτό να εντοπιστεί…
*Το πιο πάνω κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας και οποιαδήποτε ομοιότητα, με πρόσωπα και γεγονότα, είναι εντελώς συμπτωματική