Περήφανη όλη η Κύπρος-Χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ για την «πριγκίπισσα της πισίνας»

Χρυσό μετάλλιο για την Καρολίνα Πελενδρίτου, που έκανε περήφανη όλη την Κύπρο, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η Κύπρια αθλήτρια στον τελικό των 100μ. Πρόσθιου Κολύμβησης στην Κατηγορία SB11 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, κατέγραψε χρόνο 1:19.78, ο οποίος αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. 

Στη δεύτερη θέση κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο η Jia Ma από την Κίνα και τρίτη με το χάλκινο η Yana Berezhna από την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της που η Καρολίνα αγωνίσθηκε στο πολύ ιδιόμορφο αυτό αγώνισμα, υπό τις οδηγίες του Προπονητή της Στυλιανού Κακαβογιάννη και του Βοηθού Προπονητή Γιάννη Αλεξάκη.

Η «πριγκίπισσα της πισίνας», όπως χαρακτηρίζεται η Καρολίνα Πελενδρίτου κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο της σε παραολυμπιακούς αγώνες.