Συνομιλία Δένδια-Τσαβούσογλου για πυρκαγιές-Έτοιμοι για αλληλοβοήθεια
11:35 - 06 Αυγούστου 2021

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Νίκος Δένδιας, με αντικείμενο συζήτησης τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα Ελλάδα και Τουρκία.
Ο Τσαβούσογλου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενώ αμφότεροι οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας ξεκαθάρισαν πως οι κυβερνήσεις των δυο χωρών είναι έτοιμες να αλληλοβοηθηθούν, αφού πρώτα θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε οικοσύστημα και περιουσίες.
Ο ΥΠΕΞ @NikosDendias είχε τηλεφωνική συνομιλία πριν από λίγο με τον Τούρκο ομόλογό του @MevlutCavusoglu, ο οποίος του τηλεφώνησε προκειμένου να εκφράσει αλληλεγγύη υπό το φως των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ο ΥΠΕΞ Δένδιας ευχαρίστησε τον ομόλογό του (1/2)
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) August 6, 2021
FM @NikosDendias spoke by phone w/ #Turkey FM @MevlutCavusoglu, who called to express solidarity following the wildfires in #Greece. FM Dendias thanked his counterpart (1/2)
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) August 6, 2021