Πρώτος νεκρός από τις πυρκαγιές... Υπέκυψε ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης

Εθελοντής πυροσβέστης από την Ιπποκράτειο Πολιτεία έχασε τη ζωή του, ύστερα από δυστύχημα που είχε με μοτοποδήλατο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο άνδρας ήταν συνεπιβάτης σε μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε μπροστά από ένα κρεμασμένο καλώδιο υψηλής τάσης. Ο οδηγός κατάφερε να σκύψει, ωστόσο ο άτυχος άνδρας δεν πρόλαβε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνδρας ήρθε σε επαφή με μεγάλη τάση, η οποία τον «τίναξε». Ο εθελοντής πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου επί μία και πλέον ώρα τού έκαναν ΚΑΡΠΑ, ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν.

Η ανακοίνωση του ΚΑΤ

«Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ  κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών  με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων.Έγινε προσπάθεια ανάνηψης  επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: «Αλέξανδρε πού είσαι; Αλέξανδρε βγες έξω… Αλέξανδρε με ακούς, πού είσαι;»

Τι γίνεται με τους υπόλοιπους τραυματίες

Να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας νωρίτερα είχε ενημερώσει για τους τραυματίες από τις φωτιές σε Αττική και Εύβοια.

«Έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ 9 περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας, 5 εγκαυματίες, έναν τραυματία και 3 συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας θα μεταφερθούν από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, μάλλον, στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Επίσης, από χθες, στις 3:30 τα ξημερώματα, ξεκινήσαμε την εκκένωση του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, 47 συμπολιτών μας που είναι κατάκοιτοι και μεταφέρονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην «Παμμακάριστο» και στο «Ελπίς».

Ήρθα σήμερα εδώ, με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές στο ΚΑΤ, για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας, να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω τον πρωθυπουργό», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Μήνυμα της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα από το Canadair

Δειτε Επισης

Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη-Τέσσερις ανήλικες επιτέθηκαν σε 13χρονη στην Ευκαρπία
Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στο Αγρίνιο
Κατέθεσε υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης με... 87 υπογραφές της Κεντρικής Επιτροπής
Θρήνος για τον Ιωνά Καρούση-Κηδεία στην Ιερουσαλήμ, επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ – Θα ταφεί στο νεκροταφείο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας
Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στις φωτιές στην Ηλεία
Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία Cassandra
Σοβαρά τραυματισμένος πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
«Πίστευε στον Θεό, στην αγάπη, θυσιάστηκε σαν μάρτυρας»-Θρήνος στην οικογένεια του Ιωνά
ΒΙΝΤΕΟ: Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία-Ξέσπασαν φωτιές σε τρεις περιοχές, κάηκαν σπίτια