Κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του ΣΑ ΟΗΕ το ψήφισμα ανανέωσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το ψήφισμα ανανέωσης της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου  2022, το οποίο είχε υιοθετηθεί ομόφωνα στις 29 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, το ψήφισμα κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας, στις 3 Αυγούστου, με αριθμό S/RES/2587 (2021).

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναβεβαιώνει την Προεδρική Δήλωση του της 23ης Ιουλίου 2021 για τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια, καταδικάζει εκ νέου τις σχετικές ανακοινώσεις του Προέδρου της Τουρκίας και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις 20 Ιουλίου 2021, καλεί σε άμεση ανάκληση των παράνομων ενεργειών που έλαβαν χώρα από τον Οκτώβριο του 2020, και επαναβεβαιώνει τα σχετικά ψηφίσματα, με ειδική αναφορά στα ψηφίσματα 550(1984) και στο 789 (1992).

Σε σχέση ειδικότερα με τα Βαρώσια, το ψήφισμα επαναλαμβάνει την θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι δεν πρέπει να λαμβάνει χώρα καμιά ενέργεια η οποία δεν είναι συμβατή με τα προαναφερθέντα ψηφίσματα και καλεί όπως αποφεύγονται ενέργειες, οι οποίες υπονομεύουν τις προοπτικές ειρηνικής λύσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους
Απόπειρα φόνου με πυροβολισμούς στην επαρχία Πάφου-Σε σοβαρή κατάσταση 41χρονος, συνελήφθη 55χρονος
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Οι δύο καταδίκες από ΕΔΑΔ, τα μέτρα που δεν λήφθηκαν και η ανάληψη ευθύνης που συνεπάγεται με μη άσκηση έφεσης
Σπάει τη σιωπή της η Ν.Κ που δικαιώθηκε στο ΕΔΑΔ-«Σας κατέθεσα ένα βίωμα. Και εσείς τι κάνατε κ. Αγγελίδη; Με μετατρέψατε σε κατηγορούμενη»
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
Ζητά διερεύνηση για την πυρκαγιά σε βαν με εθνοφρουρούς ο Δίπλαρος-«Μετέφερε περισσότερους από το όριο»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο