Mini lockdown σε Ζάκυνθο και Χανιά-Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης

Στη λήψη έκτακτων μέτρων προχωρούν οι αρμόδιες αρχές στη Ζάκυνθο και τα Χανιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Έπειτα από εισήγηση της υποεπιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για τις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, οι οποίες και μεταφέρονται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου (+69% για τη Ζάκυνθο και +54% για τα Χανιά σε εβδομαδιαία βάση).

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 06:00 το πρωί θα ισχύουν τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 13 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Σημειώνεται επίσης ότι οι Δήμοι Ρόδου και Ιητών (Ιος) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) με αυξημένη επιτήρηση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας δεν παρατηρείται ανησυχητική διαφοροποίηση ως προς το επιδημιολογικό φορτίο.

«Καλούμε τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες των εν λόγω περιοχών σε πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη
«Σκοτεινό» το παρελθόν του πατροκτόνου της Αμφιλοχίας-Είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ για υπόθεση βιασμού
Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τα συμφέροντά της σε αν. Μεσόγειο-Αιγαίο
Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη
Πρώην αστυνομικός δολοφόνησε τον 95χρονο πατέρα του στην Αμφιλοχία