Νέοι της Διασποράς θα δεντροφυτεύσουν την καμένη γη στην περιοχή Οδού

Τη δεντροφύτευση μεγάλου μέρους της καμένης γης στην περιοχή Οδού, θα αναλάβουν οι νέοι της Διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, μέσα από το πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος ομάδας των νέων, που επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή μαζί με τον Επίτροπο Προεδρίας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, διαβεβαίωσε από πλευράς του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση θα στηρίξουν σε όλα τα επίπεδα όλους τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Επίτροπος Προεδρίας μαζί με ομάδα νέων της Διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, που βρίσκονται στην Κύπρο στο πλαίσιο του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ, επισκέφθηκαν σήμερα το χωριό Οδού, περιοχή που πλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις αρχές Ιουλίου, όταν έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αιγύπτιοι συνάνθρωποι μας».

Προστίθεται ότι «εκπρόσωπος της ομάδας νέων κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στους τέσσερις συνανθρώπους μας, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους. Στη συνέχεια, σε μια συμβολική κίνηση,  οι νέοι της Διασποράς των  τριών χωρών πραγματοποίησαν συμβολική δεντροφύτευση στο προαύλιο του Συσκευαστηρίου «Βασιλική Γη» στην Οδού στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αποφασιστικότητας για αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκλήθηκε στην περιοχή από τις καταστροφικές πυρκαγιές».

Ο Επίτροπος Προεδρίας «ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Οδού και το Τμήμα Δασών για τη βοήθεια υλοποίησης της σημερινής δεντροφύτευσης. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για την αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, για στήριξη σε όλα τα επίπεδα, όλων των πληγέντων από την πυρκαγιά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «εκπρόσωπος της ομάδας νέων διαβεβαίωσε ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, μέσα από το πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ οι νέοι της Διασποράς των τριών χωρών θα αναλάβουν τη δεντροφύτευση μεγάλου μέρους της καμένης γης».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για ανάπλαση εμπορικού τριγώνου στον Δήμο Λευκωσίας
Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
Ανακοίνωσε 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για το 2024 ο Υφ. Έρευνας-Εφαρμόζεται η ηλεκτρονική υπογραφή
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έτσι λειτουργούν τα έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα
Διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας-Οι ανακοινώσεις Παναγιώτου
Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν