Το Κυπριακό μεταξύ των όσων συζήτησαν Καλίν και Σάλιβαν

Το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, με το σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Ο Ιμπραχίμ Καλίν επανέλαβε τη στήριξη της Τουρκίας για λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία συζήτησαν διμερή θέματα, το Αφγανικό, το θέμα της Τυνησίας, το Κυπριακό και άλλα περιφερειακά ζητήματα. Αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να επικεντρωθούν στη θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ και να προωθηθεί η συνεργασία. Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να ενθαρρυνθεί η αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης στην Τυνησία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τουρκική πλευρά ανέφερε ότι η «πραγματικότητα στην Κύπρο» πρέπει να γίνει κατανοητή σωστά από τη διεθνή κοινότητα και ότι η λύση δύο κρατών που αντιπροσωπεύει μια «δίκαιη προσέγγιση» πρέπει να υποστηριχθεί. Αναφέρθηκε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. 

Δειτε Επισης

Εισακούστηκε ο Οτσαλάν-Κηρύσσει εκεχειρία με την Τουρκία το PKK
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Καρναβάλια στο Παραλίμνι-Κλείνουν δρόμοι
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο Ζελένσκι αποχωρεί άρον άρον από τον Λευκό Οίκο μετά την επίθεση Τραμπ
Η επόμενη μέρα των διαμαρτυριών για Τέμπη-Στο Μαξίμου ο Μητσοτάκης, πιθανός ανασχηματισμός εντός του μήνα
Συνάντησε τον «σύνδεσμο μεικτών γάμων» η Μιχαηλίδου-Προειδοποιεί με δικαστικές διαδικασίες
Σπάσανε τα κοντέρ οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα-Θάλασσα οργής ξεχύθηκε στους δρόμους
Μήνυμα Χριστοδουλίδη για δημιουργία συνθηκών που θα διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα
Όλος ο διάλογος Τραμπ και Βανς με Ζελένσκι που οδήγησε σε ναυάγιο τη συμφωνία-«Χωρίς εμάς δεν έχεις χαρτί»
Καρναβάλια και Καθαρά Δευτέρα με βροχές-Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 20χρονου-Εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο και σε στέγαστρο οικίας