Άλλα 3.428 κρούσματα, 14 θάνατοι και 191 διασωληνωμένοι στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (03/08) τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.428, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 501.030 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 162 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.722 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.997 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 191 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.815 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 142 (ημερήσια μεταβολή -14.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 171 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δειτε Επισης

«Απόβαση» μεταναστών σε παραλία με λουόμενους-Πάνω από 750 άνθρωποι έφτασαν σε Κρήτη και Γαύδο
Μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Τι κατέθεσε η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Αγρινίο-Ο 21χρονος Θανάσης κάηκε ζωντανός και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν
Έρευνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην Ελλάδα
Συγκλονίζει η περιγραφή 14χρονης για τα όσα πέρασε στα χέρια των τεσσάρων Ρομά-«Τι να σου πω μαμά, ότι με βίασαν;»
Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο στο Μαυρομμάτι-Απλογούνται οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι
«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή