Σοκολατίνα με λιναρόσπορο
06:30 - 27 Αυγούστου 2021
Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. ηλιανθέλαιο, και λίγο επιπλέον για λάδωμα
- 200 γρ. αλεύρι φαρίνα και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
- 40 γρ. λιναρόσπορο
- 135 γρ. νερό
- 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο, και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
- 1 κ.σ στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε 150 γρ. νερό
- 1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
- 30 γρ. μέλι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
στρογγυλή φόρμα για κέικ με κούμπωμα
22 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώσετε μια κουμπωτή φόρμα για κέικ (22εκ.) και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 40 γρ. λιναρόσπορο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, βάλτε το μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίσετε μέσα 100 γρ. νερό.
Αναμείξτε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. μαύρη ζάχαρη, 100 γρ. ηλιανθέλαιο, 50 γρ. κακάο, 1 κουταλιά καφέ διαλυμένη σε 150 γρ. νερό, 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Προσθέστε το λιναρόσπορο με το νερό, 200 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουταλιά ξύδι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 5
Μεταφέρετε στη κουμπωτή φόρμα για κέικ (22εκ.) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 30 λεπτά. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο
Βήμα 6
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
Βήμα 7
Προσθέστε 30 γρ. μέλι, τα υπόλοιπα 35 γρ. νερό και λιώσετε 5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε το γλάσο να κρυώσει.
Βήμα 8
Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο, αφήστε 10 λεπτά να κρυώσει, περιεχύστε με το γλάσο σοκολάτας, γαρνίρετε με λίγο κακάο και σερβίρετε
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές