Vegan παγωτό με φιστίκια Αιγίνης
06:30 - 26 Αυγούστου 2021
Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
- 230 γρ. γάλα καρύδας
- 70 γρ. αγάβη
- 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1 κ.γλ. ροδόσταγμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- παγοθήκες σιλικόνης
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Παραλλαγή από παγωτό με φιστίκια Αιγίνης από συλλογή συνταγών ¨Παγωτά & Σορμπέ!"Η συνταγή είναι παραλλαγή της κλινικής διαιτολόγου Ναστάζιας Σολωμονίδου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο 400 γρ. κρέμα καρύδας, 230 γρ. γάλα καρύδας, 70 γρ. αγάβη, 60 γρ. αβοκάντο. 1 κουταλάκι ροδόσταγμα και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το χτυπητήρι και προσθέστε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης. Ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα σε παγοθήκες σιλικόνης για τουλάχιστον 10 ώρες.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο τα παγάκια-παγωτό φιστίκια Αιγίνης και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9, με τη βοήθεια της σπάτουλας. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στην κατάψυξη.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές