Vegan παγωτό με φιστίκια Αιγίνης

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 230 γρ. γάλα καρύδας
  • 70 γρ. αγάβη
  • 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.γλ. ροδόσταγμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • παγοθήκες σιλικόνης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Παραλλαγή από παγωτό με φιστίκια Αιγίνης από συλλογή συνταγών ¨Παγωτά & Σορμπέ!"Η συνταγή είναι παραλλαγή της κλινικής διαιτολόγου Ναστάζιας Σολωμονίδου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο 400 γρ. κρέμα καρύδας, 230 γρ. γάλα καρύδας, 70 γρ. αγάβη, 60 γρ. αβοκάντο. 1 κουταλάκι ροδόσταγμα και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.

Βήμα 3

Αφαιρέστε το χτυπητήρι και προσθέστε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης. Ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα σε παγοθήκες σιλικόνης για τουλάχιστον 10 ώρες.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο τα παγάκια-παγωτό φιστίκια Αιγίνης και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9, με τη βοήθεια της σπάτουλας. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στην κατάψυξη.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι