Εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και πάταξη της διαφοράς συζήτησαν ΑΚΕΛ-Δικηγορικός Σύλλογος

Ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά από ζητήματα, με επίκεντρο τη Μεταρρύθμιση του Τομέα της Δικαιοσύνης και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, είχαν σε χθεσινή τους συνάντηση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι βασική προϋπόθεση της ίδιας της δημοκρατίας είναι το κράτος δικαίου, το οποίο οι πολίτες πρέπει να βιώνουν ότι υπάρχει.

Κατά συνέπεια τόνισε, αποτελεί αδήριτη ανάγκη όπως οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης αγγίζουν πραγματικά τους πολίτες και βελτιώνουν αισθητά τη ζωή τους και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από τα νομοσχέδια.

Επιπρόσθετα ανέφερε, πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο έλεγχος, η λογοδοσία και η διαφάνεια που συνιστούν απαραίτητα στοιχεία για τη χρηστή λειτουργία του κράτους και όλων των εξουσιών θα βρουν τη θέση τους σε όλες τις σχετικές μεταρρυθμίσεις όπως προτάσσουν οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Τέλος, επαναβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στην κατεύθυνση της επίτευξης προοδευτικών τομών στον τομέα της δικαιοσύνης, τέτοιων που να υπηρετούν το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας.   

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής του Γραφείου Νομικών του ΑΚΕΛ βουλευτής Άριστος Δαμιανού και το μέλος του Γραφείου Σταύρη Καλοψιδιώτου.

Εκ μέρους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρός του Δρ. Χρίστος Κληρίδης (Πρόεδρος), ο Γιώργος Χριστοφίδης (Αντιπρόεδρος) και ο Νικόλας Τσαρδελλής (Γραμματέας).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοινές ανησυχίες μεταξύ ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ αλλά όχι κοινή κάθοδος στις Βουλευτικές
Διαβεβαιώσεις Δαμιανού για συνέχιση προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού-«Οραματιζόμαστε μια πατρίδα ελεύθερη»
Άλλαξε ύφος ο ΔΗΣΥ μετά την λαϊκή κατακραυγή για ΕΔΑΔ-«Η απόφαση για αναστολή δίωξης ήταν λανθασμένη. Νιώθω αγωνία και θυμό»
Αισιόδοξη η Ολγκίν-«Δουλεύουμε σκληρά για αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα»
Αντάλλαξε απόψεις με την Ολγκίν ο Χριστοδουλίδης-«Η σύνθεση της πολυμερούς, επιτρέπει συζήτηση επί της ουσίας»
Επανήλθε πυροβολώντας ΠτΔ, Αγγελίδη και ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ-«Θεωρούν πως μπορεί να παραμένει στη θέση του, μετά από όλα αυτά;»
Το θέμα των οδοφραγμάτων και τη διάνοιξη της διόδου Πυροΐου θα θέσει ο Πρόεδρος στη πενταμερή
Εξέφρασε εκ νέου ελπίδα για πρόοδο στο Κυπριακό η Ολγκίν μετά τη συνάντηση με τον Τατάρ
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικρατεχόμενων Δήμων δέχθηκε ο Πρόεδρος
Επίσημη επίσκεψη της υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ στην Κύπρο