Τάρτα Φρούτων
07:00 - 24 Αυγούστου 2021
Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Ζύμη
- 225 γρ. αλεύρι φαρίνα (να μπει στο ψυγείο για 3-4 ώρες)
- 1 πρέζα αλάτι
- 110 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε μικρά κομμάτια (να μπει στην κατάψυξη για 4 ώρες) και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
- 1 αυγό (από το ψυγείο)
- 6 κ.σ. κρύο νερό
Κρέμα πατισερί
- 500 γρ. γάλα
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κορν φλάουερ
- 1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
Γαρνίρισμα και γλάσο
- 300-400 γρ. ανάμεικτα φρούτα (ροδάκινα, ακτινίδια, φράουλες κλπ), σε λεπτές φέτες.
- 80 γρ. νερό
- 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
- 50 γρ. ζάχαρη
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- πινέλο
- στρογγυλή φόρμα για τάρτα διαμέτρου 26 εκ.
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 225 γρ. αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι, 110 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια, 1 αυγό, 6 κουταλιές νερό και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Πλάστε τη ζύμη σε πλακουτσωτή μπάλα, τυλίξτε σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για τάρτα 26 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να ανοίξετε φύλλο τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώστε τη ζύμη στη βάση της φόρμας που έχετε ετοιμάσει και τρυπήστε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Καλύψτε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε μέσα βαρίδια. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τα βαρίδια και το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Κρέμα πατισερί
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. γάλα, 2 αυγά, 100 γρ. ζάχαρη, 40 γρ. κορν φλάουερ, 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας και βράστε 10 λεπτά/90°C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε την κρέμα στη φόρμα πάνω από τη βάση και απλώστε ομοιόμορφα.
Γαρνίρισμα και γλάσο
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. ανάμεικτα φρούτα, 80 γρ. νερό, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, 50 γρ. ζάχαρη και λιώστε 10 λεπτά/115°C/ταχύτητα 2. Σουρώστε το σιρόπι στο καλαθάκι με ένα δοχείο από κάτω και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Διακοσμήστε με τις υπόλοιπες φέτες φρούτων, αλείψτε με το σιρόπι που αφήσατε στην άκρη με τη βοήθεια ενός πινέλου και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει καλά. Σερβίρετε κρύα.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές