Κοτόπουλο με φιστίκια και τσίλι
06:53 - 21 Αυγούστου 2021
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, σε κομματάκια
- 50 γρ. κρασί ρυζιού (mirin)
- 50 γρ. σάλτσα σόγιας
- 500 γρ. κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλα, χωρίς πέτσα, σε λωρίδες (κινέζικο)
- 60 γρ. ηλιανθέλαιο
- 100 γρ. φιστίκια, χωρίς κέλυφος, άψητα
- 100 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
- 150 γρ. πράσινη πιπεριά, σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες
- 150 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες
- 1 κ.γλ. σπιτική πάστα ζωμού κοτόπουλου
- 100 γρ. νερό
- 2 κ.γλ. σάλτσα τσίλι
- 30 γρ. κορν φλάουερ, διαλυμένο σε
- 50 γρ. κρύο νερό
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ σε κομματάκια, 50 γρ. κρασί ρυζιού, 50 γρ. σάλτσα σόγια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέστε 500 γρ. κοτόπουλο σε λωρίδες, ανακατέψτε και αφήστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον ½ ώρα.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ηλιανθέλαιο, 100 γρ. φιστίκια και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ηλιανθέλαιο, 100 γρ. κρεμμύδι σε φέτες, 150 γρ. πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, 150 γρ. κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στο καλαθάκι με τα φιστίκια και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε τα υπόλοιπα 20 γρ. ηλιανθέλαιο, 500 γρ. μαριναρισμένο κοτόπουλο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμού, 100 γρ. νερό, 2 κουταλάκια σάλτσα τσίλι, 30 γρ. κορν φλάουερ διαλυμένο σε 50 γρ. νερό και σοτάρετε 15 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε ζεστό.
Συμβουλές
Συνοδέψτε με ρύζι.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές