Πέρκα με σάλτσα ντομάτας
06:30 - 18 Αυγούστου 2021
Μια εύκολη , γρήγορη και νόστιμη συνταγή
ΥΛΙΚΑ
Πέρκα
- 4 φιλέτα πέρκας (200 γρ. το καθένα)
- 20 γρ. χυμό λεμονιού
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι
Σάλτσα
- 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. ώριμες φρέσκες ντομάτες,
- κομμένες στα 4
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι
- 200 γρ. νερό
- 40 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 40 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. γιαούρτι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
πιατέλα για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πέρκα
Βήμα 1
Ραντίστε τα φιλέτα πέρκας με 20 γρ. χυμό λεμονιού, 20 γρ. ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πιπέρι, τυλίξτε σε ρολό, τοποθετήστε στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη.
Σάλτσα ντομάτας
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1
Βήμα 3
Προσθέστε 400 γρ. ντομάτες, 50 γρ. κρασί, ½ κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πιπέρι και πολτοποιήστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 4
Προσθέστε 200 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι με το ψάρι στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καλαθάκι και αφήστε στην άκρη. Μεταφέρετε το ζωμό από τον κάδο σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 40 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, 100 γρ. μαγιονέζα, 1 κουταλάκι μουστάρδα, 400 γρ. από το ζωμό που έχετε αφήσει στην
άκρη, 40 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, μαγειρέψτε 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.
Βήμα 7
Προσθέστε 80 γρ. γιαούρτι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.
Βήμα 8
Μεταφέρετε το ψάρι σε μια πιατέλα, περιχύστε με τη σάλτσα και σερβίρετε. Συμβουλές Συνοδέψτε με ρύζι και την σάλτσα ντομάτας
Συμβουλές
Συνοδέψτε με ρύζι και την σάλτσα ντομάτας.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές