Φλαουνόπιτα κυπριακή
06:55 - 18 Αυγούστου 2021
Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή
- λίγο βούτυρο, για βουτύρωμα
- 6 κόκκους μαστίχα
- 6 κόκκους μαχλέπι
- 100 γρ. ζάχαρη + 2 κ.γλ ζάχαρη
- 230 γρ. χαλούμι, σε κομμάτια
- 115 γρ. ηλιανθέλαιο
- 6 αυγά 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 400 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 3 κ.γλ, μπέικιν πάουτερ
- 100 γρ. σταφιδάκια
- 3-4 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. ξηρό δυόσμο
- 2 κ.σ ασπρισμένο σουσάμι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 26 ΕΚ.
- ΣΧΑΡΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 26 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 6 κόκκους μαστίχα, 6 κόκκους μέχλεπι, 2 κ.γλ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 230 γρ. χαλλούμι σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 4
Προσθέστε 115 γρ. ηλιανθέλαιο, 6 αυγά, 250 γρ. γιαούρτι, 100 γρ. ζάχαρη και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 5
Προσθέστε 400 γρ. αλεύρι, 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, το μείγμα αλεσμένης μαστίχας/μέχλεπι που έχετε αφήσει στην άκρη και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 6
Προσθέστε 100 γρ. σταφιδάκια, τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια δυόσμο, 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 με την βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 7
Μεταφέρετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει, ραντίστε με 2 κουταλιές ασπρισμένο σουσάμι και ψήστε για 40-45 λεπτά (180°C). Αφήστε στη φόρμα για 10 λεπτά πριν ξεφορμάρετε και μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει καλά για να σερβίρετε.
Παραλλαγές
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑΟΥΡΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΑΛΑ
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές
* Η πιο πάνω συνταγή είναι από την Έμιλη Κανάρη