Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
06:56 - 18 Αυγούστου 2021
Πανεύκολη κολοκυθόπιτα, γρήγορη και με πολλή νοστιμιά Καλοκαιριού!!……. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα για όλες τις ώρες, για το γραφείο, την παραλία, την εκδρομή και το βράδυ στην τηλεόραση!! Μία συνταγή της Πίτσας Κάτσιη.
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. τυριά ανάμεικτα (ένταμ, μοτσαρέλα, χαλούμι)
- 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 75 γρ. μαϊντανό, φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
- 500 γρ. κολοκυθάκια
- 2 πρέζες αλάτι
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 5 αυγά
- ½ κ.γλ. πιπέρι
- 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
- 200 γρ. αλεύρι
- 100-150 γρ. μπέικον
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ. φρυγανιά
- 150 γρ. φέτα
- 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- βαθύ μπόλ
- μπόλ
- ταψί φούρνου 20Χ30εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί 20Χ30εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. ανάμεικτα τυριά (ένταμ, μοτσαρέλα, χαλούμι) σε κομμάτια και αλέστε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατήστε 6 κουταλιές από το τυρί για το πασπάλισμα.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κρεμμύδι, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, 75 γρ. μαϊντανό τα φύλλα και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μπολ με τα αλεσμένα τυριά και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. κολοκυθάκια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο καλαθάκι, αλατίστε με 2 πρέζες αλάτι και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ελαιόλαδο, 5 αυγά, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι, 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη, 1 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 6
Προσθέστε 200 γρ. αλεύρι, 100-150 γρ. μπέικον σε κομμάτια, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και μεταφέρετε στο μπολ με τα τυριά. Στύψτε τα κολοκυθάκια να φύγουν αρκετά υγρά και προσθέστε τα και αυτά στο μπολ με τα τυριά. Ανακατέψτε με τη σπάτουλα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρτε στο ταψί φούρνου που έχετε ετοιμάσει.
Βήμα 7
Πασπαλίστε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί, τα 70 γρ. φρυγανιά, 150 γρ. φέτα θρυματιαμένη. Τέλος σκορπίστε τα 50 γρ. βούτυρο σε διάφορα σημεία και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για περίπου 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα μέσα στο ταψί, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές