Ριζογκοφρέτες
06:43 - 18 Αυγούστου 2021
Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.
YΛΙΚΑ
- 30 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
- 3 παστά βερίκοκα, κομμένα στη μέση
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια
- 100 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια 3 εκ.
- 50 γρ. γάλα
- 60 γρ. μέλι
- 20 γρ. ζάχαρη βανίλιας, σπιτική
- 250-300 γρ. σπόρους δημητριακών (ποπ
- ρυζιού)
- 30 γρ. σταφίδες
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- Ταψί 20 x 30 x 3 εκ.
- πλατική μεμβράνη
- μπολ σε αντικολλητικό χαρτί
- αεροστεγές δοχείο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Καλύψτε ένα ταψί 20 x 30 x 3 εκ. με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 30 γρ. αμύγδαλα, 3 βερίκοκα και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. λευκή σοκολάτα, 100 γρ. βούτυρο, 50 γρ. γάλα, 60 γρ. μέλι, 20 γρ. ζάχαρη βανίλιας και θερμάνετε 3 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Προσθέστε 250-300 γρ. ποπ ρυζιού, τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και βερίκοκα, 30 γρ. σταφίδες και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2, βοηθώντας με τη σπάτουλα. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί πιέζοντας πολύ καλά και απλώνοντας ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 6
Αναποδογυρίστε σε πλαστικό κοπής και κόψτε στη μέση κατά μήκος και μετά σε 16 ορθογώνια κομμάτια. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στο ψυγείο ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί σε αεροστεγές δοχείο.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές