Διευκρινίσεις για το πώς θα εκδίδονται πιστοποιητικά εμβολιασμού για Τ/κ

Με ηλεκτρονική αίτηση, στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, θα μπορούν να εξασφαλίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι Τουρκοκύπριοι που εμβολιάστηκαν.

Σε ανακοίνωσή του, το Υφυπουργείο σημειώνει ότι «σαε συνέχεια ανακοίνωσης που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής επιθυμεί να πληροφορήσει ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να λάβουν το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό (EU Digital Covid Certificate) για σκοπούς ταξιδιού, θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Υγείας συμπληρωμένη ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα έγγραφα».

Όπως αναφέρεται, «όλα τα αναγκαία έγγραφα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο www.moh.gov.cy\edvc . Οι αιτήσεις και τα συνοδευόμενα έγγραφα θα προωθούνται αυτόματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση eudcc.tcvac@moh.gov.cy χωρίς να χρειάζεται η οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια από τους αιτητές. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται και η διεκπεραίωση τους θα ολοκληρώνεται εντός 48 ωρών.

Οι αιτητές,  αφού ενημερωθούν ηλεκτρονικά ότι η αίτηση τους έχει εγκριθεί, θα μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση του πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate EUDCC στον σύνδεσμο https://www.eudcc.gov.cy/»

Καταλήγοντας, το Υφυπουργείο τονίζει πως «η Υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί αύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, στις 12μ.  Τονίζεται ότι για αποφυγή καθυστερήσεων στη διεκπεραίωση των αιτήσεων, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Φεύγει ξανά η καλοκαιρία-Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες
Περιμένει τις βελτιώσεις στο λογισμικό του ΓεΣΥ ο ΟΑΥ-Αγανακτισμένοι με τα προβλήματα πάροχοι και ασθενείς
Στα όρια τους οι κάτοικοι Πεντακώμου που ζητούν αντισταθμιστικά για τον ΟΕΔΑ-«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι».
Καθυστέρηση στον νέο δρόμο Δερύνειας-Σωτήρας λόγω υπεδάφους-Παραδίδεται μετά το καλοκαίρι
Αντιμέτωποι με τις ίδιες προκλήσεις και φέτος οι ναυαγοσώστες-Υποστελέχωση και ελλείψεις σε μηχανοκίνητα μέσα
Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Τερματισμό συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ ζήτησαν διαδηλωτές υπέρ Παλαιστινίων
Τιμήθηκαν 250 πολύτεκνες μάνες-«Η Κύπρος αλλάζει και η Μάνα επιτέλους στηρίζεται»
Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα, θα τον προσκαλέσουμε στην Κύπρο
A Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενίσχυση της αθλητικής παιδείας και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας