Αρχίζει εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας

Ξεκινάει σήμερα παγκύπρια εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο  Όμιλος GAP Vassilopoulos Group μαζί με το φιλανθρωπικό σωματείο “Αγκαλιάζω με αγάπη” και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στο πλαίσιο αλληλεγγύης και κοινωνικής δράσης προς τους συνανθρώπους μας, διοργανώνουν εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας. 

Όπως αναφέρεται, η εκστρατεία θα περιλάβει τη συλλογή, τη διαχείριση μεταφοράς/φόρτωσης σε εμπορευματοκιβώτια και την αποστολή/παράδοση στην Ελλάδα. Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συλλέγονται είναι ξηρά τροφή, γάλα μακράς διαρκείας, παιδικές πάνες και ξηρά τροφή για ζώα.

Τα σημεία που μπορεί να επισκεφτεί το κοινό για να παραδώσει τα είδη πρώτης ανάγκης είναι τα ακόλουθα:  Λευκωσία - G.A.P. AKIS EXPRESS Κέννεντυ,  Λευκωσία - G.A.P. AKIS EXPRESS Βιομηχανική Στροβόλου.

Επίσης στην  Λάρνακα - G.A.P. AKIS EXPRESS Αραδίππου, Λάρνακα - G.A.P. AKIS EXPRESS Χρυσοπολίτισσα.

Ακόμη στην Αμμόχωστο  - G.A.P. AKIS EXPRESS Παραλίμνι, στην Λεμεσό - G.A.P. AKIS EXPRESS Αγίου Αθανασίου και στην Πάφος - G.A.P. AKIS EXPRESS Ελλάδος.

Η εκστρατεία συλλογής θα διαρκέσει μέχρι τις 20/8/21, καταλήγει η ανακοίνωση.

Έρανος και από την Μητρόπολη Κωνσταντίας

Ερανο για στήριξη των περιοχών που πλήγηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, άρχισε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της η Μητρόπολη αναφέρει ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου θα διεξάγεται έρανος στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, για τη στήριξη των δοκιμαζομένων αδελφών μας στην Ελλάδα που επλήγησαν εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες οικολογικές καταστροφές και υλικές ζημιές».

Προστίθεται ότι «είναι προτιμότερη η χρηματική εισφορά αντί οποιονδήποτε προϊόντων, τα οποία λόγω των καλοκαιρινών θερμοκρασιών κινδυνεύουν ευκολότερα να αλλοιωθούν».

Σημειώνεται ότι «το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον έρανο, κατόπιν συνεννόησης του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου με τις αρχές της Ελλάδας, θα καλύψει ουσιαστικές ανάγκες των πληγέντων».

Οι εκκλησίες στις οποίες θα διεξάγεται ο έρευνας είναι οι ακόλουθες:

Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, Eκκλησία Αγίων Πάντων - Παναγίας στη Δερύνεια, Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας στην Αγία Νάπα, Ιερός Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Φρέναρος, Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας Αμμοχώστου, Ιερός Ναός Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, Εκκλησία Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στο Συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Αχερίτου-Βρυσούλες, Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα στο Συνοικισμό Δερύνειας, Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Αβίων στο Συνοικισμό Αυγόρου, Εκκλησία Παναγιώτισσας στο Πρωταρά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες η Παναγιώτου για τις εργασίες του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας ΕΕ
Θεία Λειτουργία στις 16 και 17 Ιουλίου στην Αγία Μαρίνα στη νεκρή ζώνη
Στη δημιουργία Κεντρικής Πλατείας και ανάπλαση του πυρήνα προχωρεί ο Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας
Σειρά αποφάσεων για ενίσχυση υπηρεσιών ημερήσιας και 24ωρης φροντίδας δρομολόγησε η Κυβέρνηση
Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Καινοτομεί ο Δήμος Λευκωσίας-Επιχειρεί σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας για μείωση κόστους στο ρεύμα
Διασταύρωσαν πυρά Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ και Παπαναστασίου για το μέλλον της ΑΗΚ-«Η πολιτεία δεν φταίει για όλα»
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος