Ανήλικος προσπάθησε να ταξιδέψει από την Πάφο με πλαστό έγγραφο

Υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας, παράνομης εισόδου και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, διερευνά το ΤΑΕ Πάφου εναντίον νεαρού. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί, παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Πάφου για αναχώρηση για το Μπέργκαμο της Ιταλίας, ένας νεαρός, αφρικανικής καταγωγής, παρουσιάζοντας δελτίο ταυτότητας Πορτογαλίας. 

Από τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πρόσωπο που απεικονίζεται στην ταυτότητα είναι το ίδιο που παρουσιάστηκε κατά την αναχώρηση. Όμως, δημιουργήθηκαν υποψίες ότι δεν ήταν γνήσιο και ανακρινόμενος ανέφερε πως τα πραγματικά του στοιχεία είναι άλλα από αυτά που αναγράφονται στην ταυτότητα που παρουσίασε.

Όπως είπε στην Αστυνομία, είναι ηλικίας 15 ½ ετών. Ο ύποπτος οδηγήθηκε στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου και στην παρουσία λειτουργού της υπηρεσίας κοινωνικών υπηρεσιών και δικηγόρου, έδωσε μια κατάθεση, παραδέχτηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και ακολούθως συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. 

Ο φάκελος του νεαρού συμπληρώθηκε και στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες λόγω της ιδιαιτερότητας του ανήλικου. Όσον αφορά το δελτίο ταυτότητας ανέφερε ότι του το έδωσε άγνωστο πρόσωπο στην Λευκωσία.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυρά Σπάβο σε Αστυνομία και Εισαγγελία για τις δύο καταδίκες από το ΕΔΑΔ-«Παραβίασαν τα δικαιώματα των θυμάτων»
Διαχειρίσιμη φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο-Ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον δρόμο
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για την υπόθεση του βαρυποινίτη και των επιχειρηματιών-Οδηγείται ενώπιον Δικαστήριου
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Πάφο-Δεν κινδυνεύουν οικίες, μάχη με το χρόνο για οριοθέτησή της
Στήθηκε κέντρο ελέγχου για τη φωτιά στην Πάφο-Στη μάχη οκτώ πτητικά μέσα
Ζητά αναδιαμόρφωση διαδικασιών μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Δικηγορικός Σύλλογος-Εκφράζει έντονο προβληματισμό
Τραγωδία στα κατεχόμενα-Νεκρό τετράχρονο αγοράκι σε πισίνα
Επανήλθε με σφοδρότητα το ΑΚΕΛ, κατηγορεί ΠτΔ και Αννίτα για προστασία Αγγελίδη-«Έπρεπε να ήταν προ πολλού σπίτι του»
Εξαπάτησαν 62χρονη για δήθεν απλήρωτο εξώδικο-Της απέσπασαν χιλιάδες ευρώ
Μέτωπα πυρκαγιών σε Πάφο και Λεμεσό-Επιχειρούν από ξηράς και αέρος οι δυνάμεις πυρόσβεσης