Burger μανιταριών
06:30 - 12 Αυγούστου 2021
Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μανιτάρια portobello (μέτριο μέγεθος), κομμένα στη μέση
- 200 γρ. γλυκοπατάτα, σε κομμάτια 5-6 εκ.
- 200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 6 κλωνάρια μαϊντανό, τα φύλλα μόνο
- 90 γρ. καπήρα
- 130 γρ. ηλιόσπορους
- 70 γρ. πάστα ντομάτας
- 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 /2 κ.γλ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. μανιτάρια και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. γλυκοπατάτα, 200 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 3
Προσθέστε τα μανιτάρια που αφήσατε στην άκρη, 6 κλωνάρια μαϊντανό, 90 γρ. καπήρα, 130 γρ. ηλιόσπορος, 70 γρ. πάστα ντομάτας, 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Μοιράστε το μείγμα σε 6 μπάλες (περίπου 200 γρ. η καθεμία) και σχηματίστε τα burgers.
Βήμα 5
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 30 λεπτά.
Βήμα 6
Σερβίρετε σε φρατζολάκι με σάλτσα αβοκάντο και καραμελωμένα κρεμμύδια.
Συμβουλές
Μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα και να φυλάξετε στο ψυγείο.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές