Σάλος στη Γερμανία-Νοσηλεύτρια εμβολίασε χιλιάδες πολίτες με… φυσιολογικό ορό

Οι αρχές της βόρειας Γερμανίας απευθύνουν έκκληση σε χιλιάδες άτομα να επαναλάβουν τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, καθώς αστυνομική έρευνα διαπίστωσε ότι μια νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού ενδέχεται να τους εμβολίαζε με… φυσιολογικό ορό.

Η νοσηλεύτρια κατηγορείται ότι εμβολίαζε πολίτες με φυσιολογικό ορό αντί για κανονικές δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Φρίζλαντ, μια επαρχιακή περιφέρεια κοντά στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας στις αρχές της άνοιξης.

«Το περιστατικό με έχει σοκάρει πραγματικά», έγραψε στο Facebook ο Σβεν Αμπρόσι, τοπικός σύμβουλος, καθώς οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε 8.600 πολίτες που ενδέχεται να έπεσαν θύματα της νοσηλεύτριας.

Παρά το γεγονός ότι ο φυσιολογικός ορός δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβες, η πλειοψηφία των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν στη Γερμανία τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν και φέρεται να συνέβη το περιστατικό, ήταν ηλικιωμένοι και εξαιρετικά ευάλωτοι στον κοροναϊό.

Ο αστυνομικός που διερευνά την υπόθεση, Πίτερ Μπέερ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι βάσει των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων, «υπάρχουν καλοί λόγοι να πιστεύουμε πως υφίσταται κίνδυνος».

Το κίνητρο της νοσηλεύτριας, που δεν κατονομάζεται, δεν είναι ξεκάθαρο. Όμως έχει εκφράσει τον σκεπτικισμό της απέναντι στα εμβόλια μέσα από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Δεν έχει γίνει σαφές αν η ύποπτη έχει συλληφθεί ή αν της έχουν αποδοθεί κατηγορίες, όμως σύμφωνα με το δίκτυο NDR, την υπόθεση χειρίζεται ειδική μονάδα που ασχολείται με εγκλήματα που έχουν πολιτικό κίνητρο.

Με πληροφορίες από Guardian

Δειτε Επισης

Δεκαπέντε εξώδικα για σπατάλη νερού στη Λάρνακα μετά από ελέγχους σε υποστατικά
Στόχος εμπρηστών ο τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης
«Ετυμηγορία» Ελεγκτικής για Δικαστική Υπηρεσία-Υπόνοιες για ρουσφέτι με έργο σε πρώην πρόεδρο, σκιές για δικηγόρους με νομική αρωγή
Με τρεις μαχαιριές δολοφόνησε τη μητέρα του ο 21χρονος στη Λάρισα-«Με μισούσε γι' αυτό τη σκότωσα»
Πάνω από 83 εκατομμύρια οι εσωτερικά εκτοπισμένοι παγκοσμίως
Πυρπόλησαν όχημα 60χρονου στη Λάρνακα
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας
Μετά από καβγά σκότωσε τη μητέρα του ο 21χρονος-Έψαχνε για ώρες πώς να ξεφορτωθεί το πτώμα
Σφοδρές συγκρούσεις ενόπλων ομάδων στην πρωτεύουσα της Λιβύης
Ο στρατός του Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας