Αξιολογούν την κατάσταση στα νοσοκομεία στον ΟΚΥπΥ-«Η πίεση στις ΜΕΘ θα συνεχιστεί»

Η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID, θα συνεχίσει να υφίσταται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, σημειώνοντας ωστόσο ότι άρχισε να σταθεροποιείται η κατάσταση στους κοινούς θαλάμους COVID.

Η κατάσταση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, ανέφερε ο κ. Χαριλάου, αξιολογείται καθημερινά και προβαίνουμε στις δέουσες ενέργειες εκεί και όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με την ανάλυση των αριθμών, σημείωσε, φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών σε κοινούς θαλάμους, όπου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουμε και περαιτέρω μείωση.

«Η πίεση εξακολουθεί να ασκείται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός, είναι πέραν των πενήντα ασθενών καθημερινά. Υπολογίζεται ότι η πίεση αυτή θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα μέχρις ότου σταθεροποιηθεί και σιγά σιγά να δούμε και μείωση», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, νοσηλεύονται έντεκα άτομα, στα οποία έγινε εισαγωγή με αιτία το COVID, έχουν περάσει οι είκοσι ημέρες από την ημέρα νόσησης τους κι έχουν αποχαρακτηριστεί ως περιστατικά, όμως συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην Εντατική λόγω COVID.

Ο κ.Χαριλάου, ενόψει των γιορτών του δεκαπενταύγουστου έκανε έκκληση στον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του. «Η έκκληση μας προς τον κόσμο είναι να αποφύγουν τον συγχρωτισμό, να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα δηλαδή να φέρουν μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και να μειώσουν τις επαφές τους ούτως ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού», συμπλήρωσε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Θεία Λειτουργία στις 16 και 17 Ιουλίου στην Αγία Μαρίνα στη νεκρή ζώνη
Στη δημιουργία Κεντρικής Πλατείας και ανάπλαση του πυρήνα προχωρεί ο Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας
Σειρά αποφάσεων για ενίσχυση υπηρεσιών ημερήσιας και 24ωρης φροντίδας δρομολόγησε η Κυβέρνηση
Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Καινοτομεί ο Δήμος Λευκωσίας-Επιχειρεί σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας για μείωση κόστους στο ρεύμα
Διασταύρωσαν πυρά Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ και Παπαναστασίου για το μέλλον της ΑΗΚ-«Η πολιτεία δεν φταίει για όλα»
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού