Περιορισμοί Βερολίνου σε αφίξεις από Κύπρο-Καραντίνα σε όσους επιστρέφουν

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών θα δημοσιεύσει στην πορεία της ημέρας  επικαιροποιημένες ταξιδιωτικές οδηγίες για όλες τις χώρες αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Κύπρος χαρακτηρίζεται πλέον περιοχή με εξαιρετικά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Αιτία είναι η αύξηση των κρουσμάτων ανά 100.000 εντός μιας εβδομάδας στα 580, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Στη Γερμανία ο αριθμός αυτός κυμαίνεται στο 6,5. Ως συνέπεια αυτής της κατάταξης, οι εισερχόμενοι από την Κύπρο στη Γερμανία που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από κορωνοϊό, θα μπαίνουν για 10 ημέρες σε καραντίνα. Προσκομίζοντας αρνητικό τεστ θα έχουν όμως τη δυνατότητα να περιορίσουν την καραντίνα στις πέντε ημέρες. Επίσης, οι εισερχόμενοι από την Κύπρο στη Γερμανία θα πρέπει να έχουν προηγουμένως συμπληρώσει ψηφιακή δήλωση εισόδου στη χώρα.

Αυτό δεν ισχύει για όσους έρχονται στη Γερμανία από την Ελλάδα, παρότι τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός μιας εβδομάδας έχει φτάσει τα 85. Εκτός από το όριο τον 50 κρουσμάτων, η γερμανική κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει και σειρά άλλων παραγόντων πριν θεωρήσει μια χώρα ως περιοχή κινδύνου και επιβάλει για τους ταξιδιώτες από εκεί αυστηρότερους κανονισμούς εισόδου στη Γερμανία.

Πλήγμα για τον ισπανικό τουρισμό

Δεδομένου ότι ο δείκτης θετικότητας στην Ισπανία έχει ξεπεράσει τα 200 κρούσματα, θα πρέπει να αναμένεται ότι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών θα χαρακτηρίσει ολόκληρη τη χώρα ως περιοχή υψηλού κινδύνου και όχι μόνο τμήματά της, όπως στο παρελθόν. Συνέπεια αυτής της κατάταξης είναι η εφαρμογή αυστηρότερων κανονισμών εισόδου στη Γερμανία, για παράδειγμα η προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοϊού πριν από την πτήση. Σοβαρότερο πλήγμα για τη Μαδρίτη θα είναι όμως η ταξιδιωτική οδηγία που θα εκδώσει η Γερμανία και στην οποία θα συνιστά στους γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν μη αναγκαία ή τουριστικά ταξίδια στην Ισπανία - και αυτό μεσούσης της τουριστικής σαιζόν.  

Πηγή: DW, Παναγιώτης Κουπαράνης

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα αγνοούμενοι-Κατ’ ιδίαν επαφές Αριστοτέλους με τις οικογένειες των θυμάτων
Παρακολουθεί «με ιδιαίτερη προσοχή» τις διαδικασίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών ο Παγκύπριος Δικηγορικός
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Τα προγράμματα ανίχνευσης καρκίνου στην Κύπρο παρουσίασε ο Δαμιανός σε σύνοδο ΠΟΥ
Ξεκίνησε η συζήτηση στην Επ. Εργασίας για τα tips-Έντονες διαφωνίες από επιχειρηματίες
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες
Ενδεχόμενη ανθρώπινη δραστηριότητα στην Αμαθούντα από την 1η χιλιετία π.Χ. δείχνουν ανασκαφές
Ολιστική προσέγγιση για ψυχοκοινωνική στήριξη νέων θα προωθήσει η Κύπρος