Ψωμάκια πολύσπορα

Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. νερό
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 11 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 100 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 100 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 60 γρ. ανάμεικτους σπόρους (κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους, λιναρόσπορους)
  • λίγο σουσάμι, μουσκεμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Ταψί φούρνου
  • Αντικολλητικό
  • χαρτί Πετσέτα κουζίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 1 κουταλάκι ανθόνερο, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και βράστε 10 λεπτά/115°C/ ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Αναρόπιτα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. νερό, 20 γρ. ελαιόλαδο, 11 γρ. ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι ζάχαρη και αναμείξτε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

Προσθέστε 300 γρ. αλεύρι ολικής, 100 γρ. αλεύρι φαρίνα, 100 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 1 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 .

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 4

Προσθέστε 60 γρ. ανάμεικτους σπόρους και ζυμώστε ακόμα 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 5

Μοιράστε τη ζύμη σε 16 ίσα μέρη και πλάστε στρογγυλά ψωμάκια. Τοποθετήστε σε ταψί φούρνου που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, ραντίστε με σουσάμι, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.

Βήμα 6

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Βάλτε το ταψί στο φούρνο (200 C) για 10 λεπτά και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170 C και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά.

Βήμα 7

Τυλίξτε σε μια πετσέτα κουζίνας μέχρι να κρυώσουν για να μείνουν μαλακά. Διατηρήστε καλυμμένα μέχρι να σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι