Βλέπει Ούρσουλα ο Πρόεδρος-Παράδοσης της Έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει στις 9 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης  και στις 9.30 θα μεταβούν μαζί στην Πανεπιστημιούπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή Παράδοσης της Έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο.

Στο αίθριο του κεντρικού κτηρίου της Πανεπιστημιούπολης θα γίνει σύντομη παρουσίαση τεσσάρων έργων του ερευνητικού κέντρου ευφυών συστημάτων και δικτύων.       

Στη συνέχεια, στο κεντρικό κτήριο θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κ. φον ντερ Λάιεν θα απαντήσουν σε ερωτήματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβούν στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου όπου στις 10.25 θα γίνει η τελετή παράδοσης της Έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κ. φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν στον 3ο όροφο του κτηρίου της Βιβλιοθήκης, από όπου μπορεί κανείς να διακρίνει την κατεχόμενη Λευκωσία.

Μετά την επίσκεψη της στο Πανεπιστήμιο, η κ. φον ντερ Λάιεν θα αναχωρήσει από την Κύπρο για την Κροατία.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος
Λεπτομέρειες νομοσχεδίου για έλεγχο άμεσων ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»
Στην Κύπρο την Κυριακή η Ολγκίν, τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Πρόεδρο
Στα 2,3 εκατομμύρια οι εισφορές στα κόμματα-Πάνω από ένα εκατομμύριο στο ΑΚΕΛ, ακολουθεί ο ΔΗΣΥ