ΒΙΝΤΕΟ: Το κορωνοπάρτι των 1.000 ατόμων της Ίου που άφησε πάνω από 20 κρούσματα

Οι ξέφρενες στιγμές στο μεγάλο πάρτι της Ίου με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον ατόμων μετατράπηκε σε στιγμές αγωνίας και φόβου εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν.

Οι εικόνες από το πάρτι εκείνης της βραδιάς σε beach bar της Ίου μαρτυρούν το πώς μολύνθηκαν τα νεαρά άτομα από τον κορωνοϊό. Στο βίντεο του protothema.gr οι νέοι φαίνονται να γλεντούν με την ψυχή τους στριμωγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον.

Ο Δήμαρχος της Ίου κ. Γκίκας εξηγεί στο protothema.gr ότι τα παιδιά αυτά μετά το τέλος των πανελλήνιων εξετάσεων έκλεισαν διακοπές στο νησί και πως στη συνέχεια κατέληξαν να βρίσκονται σε καραντίνα στα ξενοδοχεία τους και θετικοί στον ιό.

«Στις 2 και 3 Ιουλίου ήρθαν στο νησί μας στην Ίο, περίπου 1.000 παιδιά τα οποία είχαν τελειώσει τις πανελλήνιες εξετάσεις και ήρθαν εδώ να κάνουν τις πρώτες τους διακοπές. Δυστυχώς, από την πρώτη κιόλας ημέρα κάποια από αυτά, περίπου 10 στον αριθμό, άρχισαν να έχουν κάποια συμπτώματα. Πήγαν αμέσως στο Κέντρο Υγείας, έκαναν το τεστ και βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό. Έγινε η ιχνηλάτιση και τα παιδιά μαζί με τις στενές επαφές τους μπήκαν σε καραντίνα» ανέφερε αρχικά ο κ. Γκίκας.

Και συνέχισε: «Τα υπόλοιπα παιδιά έχουν αποχωρήσει από το νησί μας. Ο ΕΟΔΥ ανέλαβε αμέσως και στο πλαίσιο αυτό ήταν και οι έλεγχοι που έγιναν χτες σε ένα κομμάτι του γκρουπ που επέστρεφε στο λιμάνι της Ραφήνας. Στην ιχνηλάτιση που έγινε στο καράβι, βγήκαν ακόμα 14 παιδιά θετικάκαι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους. Τα παιδιά τα οποία είναι θετικά και έχουν έχουν μείνει στο νησί μας βρίσκονται σε καραντίνα στα ξενοδοχεία τους».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Χαιρετίζει την στήριξη της Κυβέρνησης στου Επαρχιακούς Οργανισμούς ο ΕΟΑ Λάρνακας
Η ανάλυση των Ιρανών για τον τερματισμό του πολέμου-«Στρατιωτικό θάρρος η ενημέρωση για την επίθεση»
Παράταση στις αιτήσεις για πρόσληψη ΣΥΟΠ-Στις 4 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία
Δεδομένη η εμπιστοσύνη Πολιτείας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου-Αρωγός το κράτος για δημιουργία Πανεπιστημιούπολης
Βουβός πόνος στην κηδεία της 51χρονης που δολοφονήθηκε από τον κουμπάρο της στην Ελλάδα
Σε εγρήγορση η Αθήνα για την υπογραφή τουρκολιβυκού μνημονίου για γεωολογική μελέτη
Τρίτη σύλληψη για υποθέσεις ληστειών στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 17χρονο
Τον μαχαίρωσαν, τον ξυλοκόπησαν και έβαλαν τον σκύλο να τον δαγκώσει-Καταδικάστηκαν νεαροί στην Ελλάδα
Συμφωνία με Συμβούλιο Ευρώπης για ίδρυση ειδικού δικαστηρίου υπέγραψε ο Ζελένσκι
Με τα μαθηματικά κοινού κορμού ολοκληρώνονται οι Παγκύπριες Εξετάσεις