Άμεση βοήθεια στους πληγέντες της φωτιάς και από τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων

Την άμεση παροχή έμπρακτης βοήθειας στους αγρότες που έχουν πληγεί από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο, 3 Ιουλίου στις ορεινές κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας, αποφάσισε το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων σε συνεργασία με την Ένωση Κοινοτήτων Λεμεσού και τα Συμπλέγματα Ορεινών Κοινοτήτων Λεμεσού που υπάγονται στην ΕΣΑΟΚ (Κούρη-Ξυλούρικου, Κρασοχώρια, Κουμανδαροχώρια, Πιτσιλιά Λεμεσού, Ορεινά Θέρετρα, Μαραθάσα Λεμεσού).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε σε συνεδρίαση χθες και είναι επιπρόσθετα των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται, θα θέσουν στη διάθεσή τους ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα, εκσκαφείς, γεωργικούς ελκυστήρες και άλλα μηχανήματα, έτσι ώστε να συμβάλουν άμεσα στην επανεκκίνηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Για τον σκοπό αυτό και για περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών, αύριο Παρασκευή, 9 Ιουλίου στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Οδού, με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, του Προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού, του Προέδρου και εκπροσώπων της Οργάνωσης Παραγωγών Φρούτων και Φθαρτών «Βασιλική Γη» και των Κοινοταρχών των πυρόπληκτων περιοχών.

Όλοι μαζί προχωράμε, βοηθώντας στην άμεση επαναδραστηριοποίηση των πληγέντων αγροτών και στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου του Επίτροπου.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα αγνοούμενοι-Κατ’ ιδίαν επαφές Αριστοτέλους με τις οικογένειες των θυμάτων
Παρακολουθεί «με ιδιαίτερη προσοχή» τις διαδικασίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών ο Παγκύπριος Δικηγορικός
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Τα προγράμματα ανίχνευσης καρκίνου στην Κύπρο παρουσίασε ο Δαμιανός σε σύνοδο ΠΟΥ
Ξεκίνησε η συζήτηση στην Επ. Εργασίας για τα tips-Έντονες διαφωνίες από επιχειρηματίες
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες
Ενδεχόμενη ανθρώπινη δραστηριότητα στην Αμαθούντα από την 1η χιλιετία π.Χ. δείχνουν ανασκαφές
Ολιστική προσέγγιση για ψυχοκοινωνική στήριξη νέων θα προωθήσει η Κύπρος